Agave pari

Agave parryi minangka succulent

Gambar - Wikimedia / Zeynel Cebeci

Agaves minangka tanduran sing asring ditandur ing kebon garing. Dheweke padha nolak kekeringan lan panas banget, sing bisa nganti suhu 45-50ºC. Nanging kabeh jinis ana, Yen sampeyan nggoleki sing kurang dingerteni lan katon apik warnane, disaranake Agave pari.

Contone, spesies sing sampeyan bisa tuwuh ing rockery, nanging bakal katon apik ing pot sing gedhe. Siji-sijine perkara negatif sing bisa dikandhakake babagan tanduran iki yaiku yen mung mekar yen umure banjur mati, nanging sawetara taun nganti tekan waktune.

Asal lan karakteristik saka Agave pari

Agave parryi minangka succulent

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Golik

El Agave pari, sing misuwur kanthi jeneng maguey utawa agave, kalebu spesies crass sing tuwuh ing Amerika Serikat lan Meksiko. Godhonge tuwuh ing rosette, lan angel banget, kanthi wates pucuk. Duri iki cendhak ing wates, nanging duwe pucuk sing luwih dawa ing pucuk utawa pucuk. Kaya sing diarepake, mekar sepisan sadurunge mati, ngasilake batang kembang nganti 3 meter, saka endi klompok kembang kuning bakal thukul.

Tanduran ijo-abu-abu, warna sing kontras banget karo ireng eri kasebut. Mula becik banget kanggo ngilangi monokrom sing biasane ana ing kebon.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Iki minangka spesies tahan banget, cocog kanggo pamula, lan kanggo wong sing ora duwe wektu kanggo ngurus tanduran sing nuntut. Nanging elinga yen sensitif banget marang banyu sing kakehan, mula penting ditandur ing lemah sing entheng garing kanthi cepet.

Kajaba iku, yen sampeyan milih ing pot, sampeyan kudu golek cukup gedhe supaya bisa terus tuwuh, yen ora bakal tetep sithik. Ing kasus apa wae, ing ngisor iki kita bakal nerangake carane ngurus Agave pari:

Lokasi

Butuh akeh cahya; iku luwih, kudu ditandur ing papan sing cerah, wiwit cilik banget. Malah bibit bisa disimpen ing srengenge. Agaf, kabeh, kalebu protagonis kita, kudu panganan langsung sedina muput, utawa paling ora setengah dina. Mung kanthi cara iki tanduran sampeyan bakal tuwuh apik.

Yen sampeyan pengin duwe ing kebon, lebokake ing papan sing bisa dibangun kanthi bener. Tandur udakara 50 sentimeter saka tembok utawa tembok, lan paling ora 2-3 meter saka wit. Kanthi cara iki sampeyan bakal tuwuh kanthi terus lan katon srengenge.

Bumi

Agave parryi tuwuh alon-alon

Gambar - Wikimedia / Diego Delso

  • Ing kebon: yaiku tanduran sing kudu ana ing lemah sing entheng lan lemes. Ing sing abot, banyune luwih suwe kanggo dibuwang, mula tetep udan luwih dawa, mula oyot kasebut diarani oyot Agave pari dheweke ora gelem. Mula, yen lemah sampeyan kaya iki, tegese abot, kompak lan cenderung banjir, sampeyan kudu nggawe bolongan tandur kanthi ukuran sak ukuran meter sak diameter 50 sentimeter, banjur tambahake lapisan vulkanik 30-40 sentimeter lempung, kerikil konstruksi, utawa sawetara bahan sing padha. Banjur sampeyan bisa nandur lemah kanggo succulents lan kaktus.
  • Panci: landasan kudu padha cahya. Yen nahan banyu kanggo wektu sing suwe, mula bakal mbebayani oyot lan akibate uga tanduran. Mula, kita menehi saran supaya lemah kanggo succulents (didol Kene), utawa kanthi campuran substrat universal kanthi perlite ing bagean sing padha. Mangkono, pot kasebut kudu ana bolongan ing dhasar supaya banyune bisa metu.

Irigasi

El Agave pari Sampeyan kudu disiram kaping pirang-pirang seminggu. Ing mangsa panas, amarga luwih anget, bisa disiram sepisan utawa paling kaping pindho, nanging mung yen lemah garing.. Elinga yen nolak kahanan garing banget, nanging ora kakehan banyu. Dadi, yen kita ragu, sing paling apik yaiku ngenteni luwih suwe sadurunge nyiram tanduran. Dipercaya kula: ora ana sing bakal kelakon. Kajaba iku, sanajan dheweke ngelak, iku ora bakal dadi masalah, amarga nalika kita rehidrasi maneh, dheweke bakal cepet pulih.

Kasus sing beda banget yaiku supaya kita sering ngombe. Banjur oyot kasebut bakal ngalami kerusakan sing ora bisa dibalekake maneh, lan ing kasus sing serius, bakal angel mbalekake. Mula, kita mung kudu ngombe sok-sok.

Pelanggan

Sampeyan bisa mbayar nganggo pupuk kanggo kaktus lan succulents (didol Kene) tindakake pandhuan ing produk. Wektu sing cocog kanggo nindakake iki yaiku wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing ora ana frosts utawa asor banget, nganti -2ºC, sampeyan bisa terus pupuk nalika musim gugur.

Multiplikasi

Multiply dening wiji utawa dening misahake saka enom. Sing terakhir sprout nalika tanduran ibu wis seda, nalika ngembang utawa mengko ora suwe, nalika kembang kasebut layu.

Wabah lan penyakit

Angel banget. Nyatane, ora ana sing ngerti. Nanging yen sampeyan kakehan banyu, ya sampeyan bisa dadi korban jamur patogen. Ing kasus iki, kudu menehi irigasi lan ngobati fungisida sing ngemot tembaga (didol Kene).

Rustitasitas

Tahan isih frosts nganti -15ºC. Nanging yen spesimene isih enom luwih becik nglindhungi awake dhewe sethithik.

Agave parryi yaiku succulent kanthi godhong abu-abu

Gambar - Wikimedia / Diego Delso

Apa sampeyan mikir babagan Agave pari?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.