aloe Vera

Lidah buaya enom

El aloe Vera minangka salah sawijining tanduran non-kaktus utawa succulent sing misuwur ing saindenging jagad. Gampang banget tuwuh lan nuwuhake gampang banget. Lan ora kasebut manawa mbantu kita duwe kesehatan sing luwih apik.

Yen sampeyan wis tuku salinan utawa wis diwenehi, mula aja padha sumelang ing bab apa-apa, amarga iku tanduran sing cocog kanggo pamula.

Tanduran lidah buaya

aloe Vera minangka jeneng ilmiah saka tanduran succulent saka kulawarga botani Xanthorrhoeaceae subfamily Asphodeloideae dikenal minangka aloe, Barbados aloe, Curaçao aloe utawa, uga, lidah buaya. Spesies kasebut diterangake dening Carlos Linnaeus ing taun 1753 lan sabanjure dening Nicolaas Laurens Burman, lan diterbitake taun 1768 ing buku 'Flora Indica: cui accedit series zoophytorum petunjuk, non non Prodromus Florae Capensis'.

Punika a semak ijo, biasane acaule (tanpa batang utama) asale saka Arab yaiku tekan dhuwur udakara 50 sentimeter. Godhonge tuwuh kanthi bentuk roset lan wujude wujude bergerigi, kanthi warna ijo. Ing njero isine gel sing digunakake ing obat alami.

Kembang lidah buaya warnane kuning
Artikel sing gegandhengan:
Kepiye kembang aloe vera?

Kembang kasebut kuning lan diklompokaké ing kembang ing ndhuwur nganti 100cm.. Dheweke katon nalika musim semi. Sawise diserbuki, woh wiwit diwasa, sing bakal dadi kapsul 20-25 kanthi 6-8mm, ing njero kono kita bakal nemokake wiji kanthi swiwi sing ukurane sak sentimeter.

aloe Vera

Babagan budidaya, kita bisa ujar tanpa salah manawa minangka salah sawijining succulents sing paling gampang, amarga bisa dilindhungi saka srengenge langsung utawa ing ruangan sing ora adoh saka draf. Padha, Bisa uga ing pot lan ing kebon, angger lemah duwe saluran sing apik lan ora bakal ana frosts sing kuwat. Kita kudu ngerti yen ndhukung nganti -4ºC lan kahanan garing lan kurang banyu, mula mung bakal ngombe nalika lemah garing.

Pungkasan, lan minangka tanduran obat, aku ora bisa mungkasi artikel kasebut tanpa nyebutake babagan obat-obatan kasebut. Mupangat macem-macem ing ngisor iki: ngatasi sembelit, nguatake sistem kekebalan awak, mbantu ngobati luka luwih apik, nglembabake kulit, tumindak anti-inflamasi, analgesik sing kuat lan, yen ora cukup, nyuda asam.

Supaya bisa njupuk kauntungan, sampeyan kudu ngethok godhong ing sisih ngisor, lebokake ing meja lan nganggo pisau kanthi horisontal dadi setengah, saka sisih siji menyang sisih liyane. Rasane cukup pait, mula biasane dicampur karo jus alami. Ing supermarket, toko lan herbalist sampeyan bakal nemokake sirup, tablet, balm lip, krim, sampo, gel, lan jus sing didol. aloe Vera.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.