Kepiye cara pertempuran lan ngilangi laba-laba laba-laba?

Spider abang

Sukulen kita, umume, tahan banget karo hama lan penyakit, nanging yen lingkungan garing banget lan bakal ngelak, mula ana wong sing ora bakal ragu-ragu kanggo njupuk kahanan: Laba-laba abang.

Dikenal kanthi jeneng ilmiah Tetranychus urticae, tungau cilik iki, meh 0,5cm, minangka salah sawijining mungsuh sing paling mbebayani ing kabeh tanduran. Kepiye carane bisa ndeteksi? Lan sing paling penting, Apa obat sing ana kanggo nglawan?

Apa laba laba-laba?

Laba-laba abang Mite minangka tungau sing bentuke kurang luwih oval, kanthi sikil dawa. Awaké bisa oranye-abang (ing wanita) utawa kuning-kuning (ing lanang). Seneng banget karo swasana anget ing musim semi, nanging nalika musim panas bisa katon paling, sayange, mangan sel-sel tanduran sing ngalami wektu sing ala.

Apa gejala lan karusakan sing disebabake?

Ing kasunyatane, succulents asring banget angel ngerti apa utawa ora duwe hama iki, nanging kita bisa ngerti yen katon wis katon perubahan warna ing awak lan / utawa godhong. Kanthi mripat wuda kita bakal bisa mirsani titik abang cilik, sing dadi koloni sing dilindhungi utas sutra. Yen ora mangu-mangu, kita bisa mriksa tanduran nganggo kaca pembesar (ing bazar lan ing ebay sing didol nganti 1 utawa 2 euro) supaya bisa digoleki.

Kepiye cara ngontrol / pertempuran?

Kontrol ekologis

Kepala bawang putih

Sampeyan kudu luwih becik milih obat organik luwih dhisik, luwih-luwih yen tanduran lagi wae nuduhake gejala. Kajaba iku, perlu dicoba amarga ana sawetara sing bisa efektif banget 😉:

  • Duduh bawang putih: 100 gram papak macerated sewengi ing sawetara sendok minyak. Banjur, dicampur karo 1 liter banyu lan diencerke nganti 5% (separo larutan bawang putih saben sepuluh banyu). Pungkasane, tanduran kasebut disemprot.
  • Feltiella acarisuga: iki minangka nyamuk predatory laba-laba abang, sing mangan endhog, nymphs lan wong diwasa. Cepet bisa mateni wabah kasebut, amarga bakal mangan nganti 30 spesimen saben dina.
  • Minyak neem: Diekstrak saka woh-wohan lan wiji saka Neem Tree (Azaradichta indica). Iki minangka obat antioksidan lan insektisida sing bisa mateni hama sing paling umum, kayata laba-laba abang.

Kontrol kimia

Nalika hama nyebar, luwih becik nggunakake acaricides sing bakal ditemokake kanggo didol ing nursery. Mesthi wae, penting banget kanggo maca label kanthi tliti lan tindakake pandhuan kanthi tepat.

Muga-muga sampeyan wis ngerti apa laba laba-laba lan cara ndeteksi ing kaktus lan kabeh jinis succulents 🙂.


0 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.