Kepiye milih substrat kanggo succulents?

Turbinicarpus klinkerianus

Turbinicarpus klinkerianus

Sukulen minangka tanduran sing tuwuh ing papan sing udan deres banget lan srengenge dadi kuat lemah meh ora bisa nahan kelembapan dheweke kudu tetep hidrasi. Nyatane, yen ora amarga embun-embun sing nyedhot pori-pori saben esuk, dakkira ora bisa slamet.

Yen wis diwasa, iki kudu dipikirake, amarga sanajan kita akeh nggarap dheweke kanthi cara pupuk lan siraman kanthi rutin, sistem oyot wis berkembang kanggo nggunakake paling apik ing lemah pasir kanthi bahan organik. Mula, Yen sampeyan ora mangu-mangu babagan milih substrat kanggo succulents, mesthine artikel iki bakal migunani banget kanggo sampeyan 🙂.

Apa landasan paling apik kanggo kaktus lan succulents?

Lithops comptonii

Lithops comptonii

Kaktus lan succulents nghias teras, teras lan kebon kanthi nambah frekuensi. Budidaya lan pangopènan sing gampang, saliyane regane sing murah, nggawe dheweke kaya permen sing saben dina nggawe manis. Nanging supaya sehat kanthi sehat, penting banget nandur substrat sing duwe saluran banyu sing apik banget.

Apa got? Yaiku kemampuan lemah utawa substrat kanggo nyaring banyu. Kanggo tanduran favorit, banyu sing ora digunakke kudu uwal saka cepet liwat bolongan ing pot., yen sistem oyot bakal duwe risiko bosok serius. Untunge, bisa dihindari kanthi nggawe campuran kasebut:

  • Gambut ireng 50% + 50% perlite
  • Gambut ireng 50% + 50% pasir kali wis dikumbah

Pilihan liyane yaiku tuku karung substrat kanggo kaktus sing wis siyap, merek Battle utamane dianjurake.

Kepiye milih substrat kanggo tanduran kanthi caudex?

Pachypodium brevicaule

Pachypodium brevicaule

Yen kaktus lan succulents sensitif banget marang banyu, tanduran kanthi caudex utawa caudiciforms luwih akeh. Ing adenium, jinis Aloe arboreal (kayata A. dikotoma utawa A. plicatilis), Pachypodium ... kabeh butuh, ya utawa ya, substrat sing ora lemes, nanging kanthi sampurna.

Kanggo succulents iki, Aku menehi saran supaya ora ditandur ing landasan kasebut: pumice, akadama, lempung vulkanik kanthi biji cilik (jinis kerikil), utawa pasir kali sing wis dicuci. Yen sampeyan ora bisa entuk, sampeyan bisa nggunakake perlite sing bakal didol ing toko kebon lan kebon.

Substrat iki ora duwe bahan organik, nanging ora dadi masalah. Minangka kanca tau crita marang aku, landasan mung kudu nyengkuyung tanduran; pelanggan bakal dadi sing kuwat lan sehat.

Yen sampeyan duwe pitakon, aja ditinggalake ing inkwell.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.