Kepiye cara transplantasi kaktus cilik?

Echinofossulocactus sadurunge transplantasi

Echinofossulocactus multicostatus

Penting banget kanggo ngganti pot kaktus kita supaya bisa terus tuwuh. Frekuensi bakal beda-beda gumantung karo spesies, nanging umume kabeh butuh papan luwih akeh sajrone rong taun transplantasi pungkasan. Kepiye cara nindakake tugas iki kanthi bener?

Yen sampeyan ora ngerti cara transplantasi kaktus cilik, aja kuwatir. Sampeyan mung butuh kesabaran ... lan tindakake tips iki.

Apa sing dibutuhake kanggo transplantasi kaktus cilik?

Panci kaktus

Kanggo ngganti pot sampeyan dadi tanduran, sing paling penting sampeyan kudu nyiyapake apa sing sampeyan butuhake, yaiku:

  • Pot kembang: penting yen sampeyan duwe bolongan kanggo saluran pembuangan lan antarane 2 lan 3 sentimeter luwih jembar tinimbang sadurunge. Bisa dadi rong jinis:
    • Plastik: gampang banget lan regane murah, nanging suwe-suwe saya rusak. Nanging, paling disaranake yen sampeyan duwe koleksi kaktus.
    • Terracotta: larang regane luwih larang, nanging dekorasi banget lan ngidini oyot bisa oyot kanthi apik.
  • Substratum kasusun saka 50% wedhi kasar (pomx, perlite, akadama utawa pasir kali sing wis dicuci) lan 50% gambut ireng.
  • Mbanyoni bisa nganggo banyu
  • Sarung Tangan kebon

Kepiye cara transplan langkah demi langkah?

Langkah 1 - Copot kaktus saka pot

Ngekstrak kaktus saka pot

Kepiye sampeyan entuk kaktus sing kebak eri saka pot tanpa rusak? Kaping kabeh sampeyan kudu nganggo sarung tangan; dadi driji sampeyan bakal dilindhungi, sing wis akeh 😉. Sawise, jupuk pot nganggo tangan siji, iringi sithik banjur tutul sisihane mula bal ROOT utawa roti bumi dipisahake. Yen duri sing dawa banget lan landhep, pasang ing lemah; kanthi cara iki bakal dadi luwih gampang kanggo sampeyan.

Banjur, sijine siji tangan ing pangkal kaktus lan siji ing pangkal pot. Saiki, narik tanduran banjur wadhah mudhun. Yen ora gampang metu, tutul pinggir pot banjur coba maneh. Yen sampeyan duwe akeh oyot sing metu saka bolongan got, pilihan sing paling apik yaiku njupuk gunting jahit lan tugel wadhah kasebut.

Langkah 2 - Copot jamu sing ana

Mbusak jamu saka kaktus

Sawise kaktus ora ana, saiki bakal wayahe mbusak kabeh tanduran sing wis thukul, amarga sampeyan ngilangi nutrisi saka landasan. Priksa manawa bakal dicabut kanggo nyegah tampilane maneh.

Kaktus tanpa jamu

Iki carane iki Echinofossulocactus multicostatus 🙂.

Langkah 4 - Isi pot karo landasan kaktus sing wis digawe

Panci endhek kanthi gambut ireng

Saiki, sampeyan kudu ngisi pot anyar karo landasan. Nalika sampeyan ndeleng, kanggo Echinofossulocactus aku wis milih dhuwur lan endhek. Nopo nopo Amarga tanduran iki cenderung kenthel, lan ora tuwuh saya gedhe. Yen sampeyan butuh transplan kaktus kaya iki, kanthi bentuk globular, jinis pot iki paling apik; Kosok baline, yen kolomar kasebut, aku saranake milih pot sing ukurane kurang luwih udane amba, utawa rada dhuwur.

Ing kasus apa wae, sampeyan kudu ngiseni papan kanggo werni ROOT. Yen kaktus sing cilik banget sing ana ing pot diameter 5,5cm utawa 6,5cm, sampeyan bisa ngiseni banjur nggawe bolongan ing tengah nganggo rong driji.

Kaktus panci

Lebokake kaktus ing tengah (Aku ngerti, ing foto katon off-center, nanging aku janji bakal pusatake kanthi apik 😉). Priksa manawa pangkal kaktus padha karo pinggir pot utawa rada ngisor. Yen perlu, jupukake lan copot utawa tambahake landasan liyane.

Langkah 5 - Rampungake ngisi lan ora ngombe sajrone seminggu.

Echinofossulocactus ing pot

Sawise ngrampungake kaktus kasebut uga dipusatake ing pot anyar, rampung isi karo landasan liyane. Supaya luwih asri, sampeyan bisa nyelehake watu hias cilik ing lumahing, utawa malah wedhi medium utawa kasar.

Kepiye tumindak pungkasan? Kanggo banyu? Ora. Yen ana jinis tanduran liya, ya kudu disiram, nanging amarga iki minangka kaktus, luwih becik ngenteni seminggu sadurunge urip maneh mbanyoni. Sampeyan mbutuhake wektu kasebut supaya bisa digunakake kanggo "omah anyar". Sampeyan bisa menehi banyu sawise transplantasi lan mesthine ora bakal ana, nanging ana risiko yen bakal lemes utawa malah bosok, mula sampeyan kudu sabar sethithik.

Kangge, sampeyan bisa terus seneng lan pamer tanduran sampeyan 😉.

Kepiye aku ngerti yen kaktus butuh transplantasi?

Mammillaria marksiana

Mammillaria marksiana

Transplantasi, tugas sing kudu ditindakake nalika musim semi lan sampeyan uga bisa nindakake ing musim gugur yen sampeyan urip tanpa frosts utawa banget lemes lan tepat waktu, perlu banget kanggo kaktus sing ana ing pot. Kanthi lumaku wektu, oyot kasebut bakal ngenggoni kabeh papan sing kasedhiya, uga kekurangan nutrisi. Amarga iki, dheweke kudu ditransfer sawayah-wayah, luwih-luwih yen:

  • Sampeyan ora nate transplantasi, utawa wis luwih saka rong taun wiwit pungkasan sampeyan transplantasi.
  • ROOT tuwuh saka bolongan got ing pot.
  • Sampeyan ora ngerteni apa wae tuwuh ing taun kepungkur.
  • Yen kaktus globular, mula meh metu saka pot, kanthi bentuk meh kolom.

Ing kahanan apa wae, transplantasi perlu banget, dadi aja ragu-ragu ngetutake langkah-langkah ing ndhuwur supaya kaktus bisa urip maneh.

Apa sampeyan duwe keraguan? Maju lan tinggalake ing Komentar. Aku bakal enggal mangsuli.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   nat ngandika

    Halo! Matur nuwun kanggo nuduhake 🙂 Aku duwe kaktus sing durung nate ditransplantasi, suwene wis luwih saka setaun, lan wis mandheg, mula aku ngerti yen butuh transplantasi. Nanging kita ing wulan Februari… apa bakal tetep yen aku ora transplan saiki nganti musim semi? : C Matur suwun

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Nat.
      Yen suhu ing wilayah sampeyan wiwit ngluwihi minimal 15 derajat, saiki sampeyan bisa transplan tanpa masalah; yen ora, luwih becik ngenteni rada suwe.
      Matur suwun!

  2.   Magallir ngandika

    Jola, kaktus cilikku ana ing gelas, ora ana saluran pembuangan. Aku mung transplantasi menyang pot kanthi saluran, nanging substrat kasebut nggawe lemah kebon lan kompos. Ora sing bener, nanging aku ora duwe substrat sing sampeyan sebut.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Magallir.

      Ora ana masalah. Nanging banyu mung yen sampeyan ndeleng yen lemah wis garing, mula bakal tuwuh.

      Greetings.

  3.   macaroon ngandika

    Halo Aku duwe kaktus cilik wiwit Oktober taun kepungkur. ora ana sing tuwuh lan aku mbuwang
    banyu cilik (kaping pindho saben minggu) lan aku apik banget ing iyub-iyub. Dina iki aku sengaja ngeculake pot lan kudu ditransfer menyang wadhah sing luwih gedhe. Aku ora ngerti, dheweke ngandhani yen aku butuh akeh banyu kanggo nglakoni. Aku ngerti yen ana kesalahan. Aku nyelehake srengenge supaya ora bosok. bakal OK?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Amaretto.
      Yen sadurunge durung srengenge, umume bisa kobong.
      Sampeyan kudu biyasa mbaka sethithik, nyelehake srengenge sajrone sakjam, lan nambah wektu paparan saben minggu.
      Matur suwun!