Kepiye cara nambah saluran banyu succulents?

Frithia pulchra

Frithia pulchra

Sukulen minangka tanduran sing ora sabar banget karo banyu sing akeh. Pirang-pirang ewu taun kepungkur, dheweke wis adaptasi karo lingkungan sing udan deres banget, mula pori-pori ing permukaan awake saben esuk bisa nyedhot tetes ebun cilik.

Ing budidaya, kita pancen akeh dimanjakan: kita priksa manawa ora kekurangan apa-apa, uga banyu utawa panganan, nanging kita bisa nindakake luwih akeh supaya bisa duwe pangembangan sing luwih apik. Kita bisa ngapikake saluran pembuangan supaya oyot bisa dipasang kanthi bener. Kepiye carane sampeyan nindakake? Sejatine gampang banget…

Sinau babagan cara nambah saluran banyu ing pot

Substrat utawa pot pot sing bakal digunakake kudu keropos banget, yaiku kudu digawe saka kurang luwih pari-parian cilik kaya gambut ireng utawa, luwih apik, kayata watu vulkanik dadi conto sing dianjurake banget yaiku pomx lan akadama. Loro-lorone substrat diimpor saka Jepang, lan umume digunakake kanggo bonsai, kayata tanduran favorit, kudu duwe oyot aerasi sing bener.

Bedane utama yaiku warna (pucuke pipi, coklat saka akadama) lan kasunyatane sing sadurunge minangka substrat sing ora gampang bosok. Akadama minangka lempung kanthi suwe, kita bakal bisa ndeleng manawa dadi bledug, sing bisa dadi masalah utamane kanggo caudiciformes.

Yen kita ora pengin dadi rumit, kita bisa nggunakake gambut ireng dicampur karo perlite ing bagean sing padha. Perlite uga mineral saka vulkanik, nanging ngelingake gabus ing loro warna lan tutul; Lan sanajan sampeyan sijine ing wadhah banyu, tetep ngambang. Nanging duwe kaunggulan utama yaiku gampang banget ditemokake lan luwih murah (tas 10 liter regane udakara 7 euro, dene tas akadama 14 liter regane 18-20 euro).

Copiapoa grandiflora

Copiapoa grandiflora

Yen dipikirake kabeh, kita bisa nambah saluran banyu saka pot kanthi nandur kaktus, succulents lan / utawa tanduran kanthi caudex karo substrat sing wis kasebut, utawa kanthi campuran kayata:

  • Gambut ireng 50% + 50% perlite
  • 40% gambut ireng + 30% perlite + 30% akadama
  • 70% pumice + 30% akadama

Lan yen kita pengin dheweke katon luwih ayu, kita bisa nyelehake watu hiasan cilik ing permukaan sing bakal ditemokake ing toko pet utawa nursery.

Temokake cara nambah saluran banyu ing kebon

Soehrensia formosa

Soehrensia formosa

Yen kita duwe kebon utawa sebidhang sithik sing pengin diwenehake, sepisanan kita kudu mriksa suwene wektu kanggo nyaring banyu. Kanggo nindakake iki, apa sing bakal kita lakoni yaiku nggali bolongan udakara 30 sentimeter lan isi banyu. Yen duwe saluran sing apik, ora butuh luwih saka 2 menit kanggo nyedhot cairan larang regane; kosok baline, yen saluran pembuangan ora enak, butuh wektu nganti pirang-pirang jam.

Ing prekara pisanan, kita ora prelu nindakake apa-apa kajaba ngrancang kebon sing subur 🙂, nanging yen lemah iki kompak lan larang banget kanggo ngilangi banyu, mula ora bakal bisa milih apa-apa. Untunge kanggo kita, sistem oyot succulents cethek, lan sanajan kaktus paling gedhe bisa duwe oyot sing dawane sawetara meter, nanging ora bisa nyebabake masalah. Amarga iki, Bakal cukup kanggo nggawe bolongan tanduran kanthi nganggep ukuran diwasa spesies sing pengin ditandur, ngenalake bolong bayangan ireng sing nutupi pangkalan lan sisih, lan nggunakake campuran sing wis dikomentari ing ndhuwur..

Kanggo tanduran cilik, kayata Echeveria utawa Aeonium, prekara liya sing bisa digali yaiku bolongan, lebokake blok (sing ana ing njero kothong), lan tandur winih ing cara sing padha karo karepe yen pengin nandur ing pot. Gampang kan?

Yen sampeyan ora ragu-ragu, aja ditinggalake ing inkwell 🙂.


2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Brina ngandika

    Artikel sing apik banget

    1.    Monica santos ngandika

      We are seneng sampeyan seneng, Brinda 🙂