Kalung ati (Ceropegia woodii)

Ceropegia woodii minangka liontin

Gambar - Flickr / Maja Dumat

La Ceropegia kayuii Iki minangka tanduran sing asring ora dingerteni ing antarane penggemar succulent. Lan sebab-sebabe ora kurang, amarga yen diamati saka kadohan bakal menehi kesan minangka ramuan jamu biasa. Nanging pancen minangka salah sawijining succulents sing bakal katon ing pot sing digantung, utawa ing loteng yen kahanan cuaca ngidini.

Kasedhiya godhong-godhongan sing apik banget, sawijining ciri khas kalung jantung. Kajaba iku, duwe kembang penasaran banget. Banjur sampeyan bakal bisa ngerti kabeh rahasia ing Ceropegia kayuii.

Asal lan karakteristik saka Ceropegia kayuii

Ceropegia minangka tanduran kanthi godhong bentuk jantung

Gambar - Flickr / Maja Dumat

Iki minangka tanduran endemik utawa tetanduran endemik ing Afrika Kidul sing batang lan godhonge daging; sing pertama kanthi warna abang peteng, lan sing nomer loro warna ijo sing padhang banget lan bintik-bintik ijo peteng. Sing terakhir bentuk jantung lan relatif cilik: ambane udakara 2 sentimeter lan dawa.

Yen kita ngomong kembangé dawane udakara 3 sentimeter lan pipa. Uga, putih putih lan warnane magenta. Dhuwur total tanduran arang banget ngluwihi rong inci, kajaba yen ora dhukungan saka batang kasebut. Sanajan mangkono, perkara biasa yaiku nggawe liontin, paling gedhe udakara 3 utawa 4 meter.

Jeneng ilmiah yaiku Ceropegia kayuii, sanajan umume misuwur minangka kalung ati utawa jantung ibu.

Kepiye ngurus tanduran jantung ibu?

Yen sampeyan pengin nghias balkon utawa teras kanthi succulent iki, luwih becik menehi saran supaya sampeyan menehi perawatan. Iki yaiku:

Ana ing endi?

La Ceropegia kayuii yaiku tanduran sing bisa ana ing njobo utawa ing njero ruangan. Yen bakal tuwuh ing njero omah, bakal dilebokake ing ruangan sing akeh cahya, lan uga ora ana rancangan.

Uga, penting yen asor dhuwur supaya godhong ora garing. Contone, entuk, kanthi nyelehake kontainer sing diisi banyu ing sakupine. Kita ora menehi saran babagan nyemprotake godhonge, amarga yen sampeyan alami, jamur mesthi bakal kena infeksi lan pungkasane bakal mati.

Yen arep ana ing njaba, ing loteng utawa ditandur ing lemah, sing ideal yaiku srengenge ora langsung sumunar. Bisa ana ing pot sing digantung ing wit utawa wit kurma, nanging ora ing area sing kena sunar srengenge.

Nalika ngombe Ceropegia kayuii?

Mung sapisan, nalika bumi garing. Nanging ya, saben disiram, ora bakal cukup kanggo nambah banyu sithik. Apa mung kaca, utawa setengah, mung oyot sing paling dangkal sing bisa nyerep. Nanging sing luwih endhek, bakal ngelak.

Kanggo alasan iki, Penting banget, saben-saben ngombe, cukup nambah banyu nganti metu liwat bolongan ing pot, utawa yen ana ing lemah nganti direndhem.

Apa landasan utawa lemah sing cocog?

Kembang Ceropegia woodii yaiku tubular

Gambar - Flickr / manuel mv

Umumé, iku bakal dadi saluran banyu sing apik, lan entheng supaya oyot bisa ambegan kanthi normal. Dadi, yen arep digawe pot, disaranake nyampur substrat universal sing padha karo perlite, kayata (didol Kene), utawa pumice (didol Kene).

Kosok baline, yen arep ana ing lemah, kudune lemah uga wedhi, saengga banyune bisa cepet disaring.

Pelanggan Kalung Ati

Kaya kabeh succulents, cocog karo protagonis kita supaya dibayar kanthi rutin sajrone wulan anget taun, yaiku nalika tuwuh. Kanggo iki, pupuk kanggo kaktus lan succulents bakal digunakake (didol Kene), lan luwih becik cairan supaya tanduran bisa nyedhot luwih apik. Kajaba iku, instruksi pabrikan kudu dituruti, amarga kesalahan bisa nyebabake fatal.

Carane ngasilake ing Ceropegia kayuii?

Motong

Cara paling cepet yaiku kanthi stek nalika musim semi-musim panas. Sampeyan mung kudu ngethok batang lan ditandur ing pot kanthi landasan kanggo sukulen sing sadurunge wis disiram, banjur lebokake ing papan sing padhang nanging ora ana cahya langsung. Supaya gagange ora tiba, sampeyan bisa pucet tancep utawa nemplek banjur dipasang ing sisih kasebut.

Mbukak siraman saben lemah garing. A) Nggih sajrone udakara 20 dina bakal wiwit ngetokake oyot. Nanging lebokake ing pot kasebut nganti wis bosok kanthi apik, amarga yen sampeyan wis diganti sadurunge rootlets bisa pecah lan sampeyan kudu miwiti maneh.

Tubers

Ubi kasebut bisa dipisahake lan ditandur

Gambar - Wikimedia / Mercewiki

Cara liya sing cepet kanggo njupuk salinan anyar yaiku ngeduk umbi lan ngethok siji. Iki ditandur ing pot sing kapisah, kanthi lemah succulent sing bakal lembab (nanging ora berair). Sampeyan kudu nalika nandur meh dikubur kabeh. Kanthi cara iki gagang anyar bakal thukul.

Bibit

Yen sampeyan duwe kesempatan kanggo entuk winih, tandur nalika musim semi utawa musim panas ing pot sing luwih amba tinimbang dhuwure, lan uga nganggo substrat kanggo succulents (didol Kene). Sijine pasang ing ndhuwur, lan taburi rereget ing ndhuwur. Kanthi cara iki, dheweke ora bakal kakehan elemen lan bakal bisa germin, soko sing bakal ditindakake sajrone sawetara dina yen isih seger.

Hama lan penyakit rantai ati

Tanduran iki tahan banget, sanajan ana sawetara hama sing bisa mengaruhi, kayata mealybugsing aphids lan keong. Kita bakal weruh loro pertama ing musim semi lan utamane ing musim panas, yaiku nalika iklim stimulasi siklus biologis. Iki bisa dicopot nganggo tangan utawa nggunakake katun utawa sikat nganggo banyu kosong utawa nganggo sawetara tetes alkohol apotek. Kanggo keong luwih becik nggunakake obat alami kayata iki.

Penyakit mung katon nalika nutupi banyu, lan / utawa yen godhong dadi udan saben dina. Akar bisa dadi nekrotik, lan godhong-godhongan bisa bosok. Mula, penting mung banyu yen perlu, lan yen ana gejala, potong bagian sing kena pengaruh lan rawat nganggo fungisida sing ngemot tembaga (didol Kene).

Rustitasitas

La Ceropegia kayuii Iki minangka tanduran sing asale, Sampeyan ora kudu ana ing njaba yen suhu mudhun ngisor 15ºC.. Nanging iki dudu masalah amarga bisa tuwuh ing njero omah.

Tuku ngendi?

Entuk salinan sampeyan ing kene:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.