Kulawarga Crassulaceae

Ovata Crassula kalebu kulawarga Crassulaceae

Kabeh spesies kewan lan tanduran kalebu salah sawijining kulawarga. Yen ngomong babagan kerajaan tanduran, iki bakal dadi botani. Ya, kabeh kulawarga sing ana ing jagad succulents, bisa uga kulawarga sing paling penting, amarga duwe spesies larang regane sing gampang banget dirawat, yaiku Crassulaceae.

Kira-kira ana udakara 1400 macem-macem (ora ngetung kultivar lan hibrida), yaiku bagean saka 35 genera. Lan sanajan umume ditemokake ing belahan bumi sisih lor lan Afrika kidul, kita bakal ujar manawa (meh) mokal yen ora duwe koleksi succulents, ing endi wae ing jagad iki.

Kepiye ciri khas Crassulaceae?

Crassulaceae, utawa crassulaceae, minangka tanduran hérbal, subshrub, arboreal lan, arang banget, tanduran akuatik. Umume spesies urip ing wilayah sing garing utawa semi-garing, ing endi banyune kurang lan suhu bisa dadi dhuwur banget. Akibate, godhong dadi waduk cairan sing larang regane, amarga umure tetep urip sajrone wektu kangelan.

Godhong iki sederhana, nanging susunane beda-beda gumantung saka siji spesies menyang liyane: ana sing ganti, ana sing sebaliknya, sawetara rosette basal ... Werna uga beda, sanajan umume ana warna sing ijo. Dene kembang kasebut minangka hermaphrodite, biasane keputihan, lan woh-wohan dikeringake, ing kapsul utawa folikel. Ing njero isine wiji cilik warna peteng.

Kepiye carane fotosintesis? Metabolisme CAM

Tanduran iki fotosintesis kanthi cara sing beda tinimbang, contone, wit utawa shrubs sing biasane kita tingali ing kebon. Nalika urip ing wilayah sing suhu banget ing wayah awan, ngirit banyu penting banget.

Napa wis berkembang dadi fotosintesis ing rong fase: ing wayah wengi, ing endi nyerep karbon dioksida lan disimpen ing vakuola minangka asam malat; lan awan, ing endi asam iki diluncurake menyang tanduran kanggo mbentuk karbohidrat, sing dadi panganan.

Genera utama kulawarga Crassulaceae

Genera crassulaceae sing paling penting lan populer yaiku:

Adromischus

Adromischus minangka tanduran sing subur

Gambar - Wikimedia / Petar43

Adromischus minangka tanduran succulent sing cilik banget, yaiku paling dhuwur tekan 2-5 sentimeter, endemik ing Afrika kidul. Godhonge awujud daging, bunder, tanduran utawa bentuk irisan. Kembang kasebut metu saka tengah saben individu, bentuk paku.

Kira-kira ana 28 spesies sing bisa ditampa, yaiku Adromischus cooperi iku sing paling umum.

Aeonium

Aeonium minangka tanduran subshrub

ing Aeonium Iki minangka genus tanduran subshrub sing asale utamane saka Kepulauan Canary, nanging uga saka Madeira, Maroko lan sisih wétan Afrika. Godhonge kurang luwih warata, ijo utawa coklat., lan umume ngembangake batang udakara udakara 30 sentimeter ing umure.

Ana 75 spesies sing ditampa, jinis spesies yaiku Aeonium arboreum.

Kotiledon

Cotyledon minangka bagean saka kulawarga Crassulaceae

Gambar - Wikimedia / JMK

Cotyledons minangka tanduran endemis ing Afrika kidul, godhonge awujud daging, lan beda warna lan bentuke (Ana warna ijo, glaucous, dibunderake utawa dawa, lsp). Sawetara bisa nganti dhuwur 60 sentimeter. Kembang kasebut tuwuh saka gagang kembang, lan biasane oranye.

Ana 12 spesies sing ditampa, sing paling misuwur yaiku Orbiculata Cotyledon.

Crassula

Crassula minangka tanduran succulent sing subur

Genus Crassula diwakili ing pirang-pirang wilayah, nanging varietas sing paling akeh ditanam yaiku saka Afrika Selatan. Dheweke bisa nganti dhuwur 20 sentimeter, utawa nganti 2,5 meter. Godhongé awujud daging, ijo utawa lembar, lan kembang diklompokaké ing kembang kembang.

Ana total 620 spesies. Saka sawetara kasebut, sawetara sing paling populer yaiku crassula ovata y Arboresens Crassula.

echeveria

Echeveria minangka crassulaceae saka

Jenis kelamin saka echeveria Iki minangka salah sawijining favorit, saka apa sing bisa dakverifikasi kanthi melu forum tanduran, uga klompok succulen Facebook. Herbaceous sing urip ing sisih kidul-kulon Amerika Serikat, Meksiko, Amerika Tengah, lan Amerika Selatan sisih lor. Godhonge daging, rada bunder, lan maneka warna (kehijauan, kebiruan, jambon). Saka tengah saben rosette thukul batang kembang, uga daging, kembang hermaphrodite saka abang, oranye, kuning, putih, ijo utawa jambon.

Diperkirakan ana 393 spesies, jinis spesies kasebut Echeveria coccinea. Kanggo tuwuh ing teras, disaranake Echeveria elegan, echeveria laui lan / utawa echeveria subrigida.

kalanchoe

Kalanchoe minangka crassulaceae abadi

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

Kalanchoe minangka shrubs utawa herbaceous, biasane perennial sanajan ana sawetara tahunan utawa biennial, sing asale saka Old lan New World, sanajan umume akeh banget ing Madagaskar. Ukurane nganti dhuwur sing ora ngluwihi siji meter, utawa bisa tekan 6 meter. Godhongé wernané wernané ijo, ijo lan pucuké ana serrated, krenate utawa bentuk waos. Kembang kasebut katon ing panicle, corymbs utawa cymy, lan warnane oranye utawa abang.

Ana 125 spesies, kalebu spesies sing dipilih kanggo sampeyan ing ngisor iki: Kalanchoe beharensis, Kalanchoe orgyalis y kalanchoe pinnata.

Ijo

Sedum minangka jinis tetanduran crassulaceous

Genus Sedum arupa tanduran taunan utawa perennial sing urip ing wilayah sing sedheng utawa malah adhem ing saindenging jagad. Godhonge daging, warata utawa silinder, maneka warna. Kembang kasebut hermaphrodit, biasane warnane kuning.

Ana sawetara spesies 400 sing ditampa, kayata Acèh sedum utawa Album sedum.

sempervivum

Sempervivum minangka tanduran suket

Kita mungkasi karo genus Sempervivum. Iki asale saka Eropa Kulon, lan thukul mbentuk rosette saka godhong daging, kurang luwih segitiga, kanthi warna ijo. Kembang kasebut diklumpukake ing kembang kembang lan kuning, abang utawa jambon gumantung saka macem-macem. Sawise ngembang, rosette banjur mati.

Ana udakara 30 spesies, sing kalebu penting Sempervivum arachnoideum y Tectorum sempervivum.

Apa sampeyan mikir babagan tetanduran kulawarga Crassulaceae?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rene Cruz ngandika

    Iki Kulawarga kanthi spesies sing apik banget, sing kudu ditliti luwih jero babagan panggunaan obat