echeveria

Tampilan Echeveria Perle von Nurnberg

Gambar - Wikimedia / Karl Thomas Moore // Echeveria 'Perle von Nurnberg'

Sukulen genus echeveria padha larang regane, dadi luwih supaya siji bisa uga mikir sing padha kembang dhewe, sanajan padha gawé uga. Godhonge banget warni, lan uga duwe bentuk sing elegan banget, uga… sapa wae bisa tresna karo dheweke ;).

Gampang tuku siji utawa loro lan mengko bakal duwe sawetara maneh. Nanging Apa sampeyan ngerti kepiye carane ngurus awake dhewe? Sejatine dheweke ora angel, nanging sampeyan kudu ngati-ati supaya aja kakehan risikone, amarga oyot kasebut ora bakal ndhukung.

Asal lan karakteristik Echeveria

Tampilan turvy Echeveria runyonii Topsy

Gambar - Wikimedia / Karl Thomas Moore // Echeveria runyonii 'Topsy Turvy'

Ing Echeveria yaiku tanduran tanem, tanduran abadi, biasane tanpa batang / batang, lan succulents asale ing sisih kidul-kulon Amerika Serikat, Meksiko, Amerika Tengah, lan Amerika Selatan sisih lor. Umume urip ing wilayah sing garing lan semi-garing, nanging ana sawetara sing ditemokake ing zona iklim sedheng.

Dheweke ditondoi dening bentuk rosette godhong sing bisa tunas utawa ora tunas saka batang sing ora ana cabang utawa ora ana cabang. Godhong iki wujude daging, rata, kanthi wates lan warna sing alus wiwit ijo nganti jambon, liwat warna biru utawa bicolor (contone, ijo kanthi wates jambon). Kembang kasebut diklompokaké ing kembang kembang, lan bentuké tubular nganti kerucut, jambon, abang, putih, ijo utawa oranye.

Jinis Echeveria

Genus kasebut kalebu udakara 393 spesies, lan kalebu jinis sing paling populer:

Echeveria agavoides

Echeveria agavoides misuwur banget

gambar - Flickr / Stephen Boisvert

Iki minangka tanduran asli Meksiko, khusus saka San Luis Potosí, Hidalgo, Guanajuato lan Durango. Ukurane antara diameter 7 nganti 15 sentimeter lan dhuwure udakara 8 nganti 12 sentimeter. Ora duwe gagang. Godhonge segi telu, ijo, pucuke landhep banget, warnane abang luwih akeh tinimbang spesies liyane. Iki ngasilake kembang jambon, oranye utawa abang sing thukul saka batang nganti 50 sentimeter.

Echeveria agavoides
Artikel sing gegandhengan:
File echeveria agavoides

Echeveria elegan

Keanggunan Echeveria minangka succulent

Gambar - Wikimedia / Stephen Boisvert

Dikenal minangka mawar alabaster, bola salju Meksiko utawa mawar putih Meksiko, minangka tanduran sing asale saka Meksiko tuwuh nganti 50 sentimeter kanthi dhuwure 5 nganti 10 sentimeter, tanpa gagang. Godhongé ijo semu biru, lan ngasilake kembang jambon.

Echeveria elegans minangka succulent sing mbentuk rosette godhong
Artikel sing gegandhengan:
Echeveria elegan

Eauveria glauca

Ndeleng glauca Echeveria

Gambar - Wikimedia / Karl Thomas Moore

Saiki jeneng ilmiah kasebut yaiku echeveria secunda. Iki endemik kanggo Meksiko, lan tuwuh nganti diameter 20 sentimeter lan dhuwure nganti 10 sentimeter. Godhongé glaucous, lan kembang diklompokaké ing kembang ing udakara udakara 30 sentimeter lan wernané abrit utawa oranye.

echeveria lilac

Tampilan lilacina Echeveria

Dikenal minangka echeveria memedi, minangka tanduran asli Nuevo León, ing Meksiko. Wutahipun tuwuh antawis 12 lan 25 sentimeter ing diameteripun udakara 15 sentimeter. Godhong kasebut biru pucat, lan ngasilake kembang jambon utawa karang pucat sing thukul saka batang 15-inch.

setosa echeveria

Echeveria setosa minangka succulent

Gambar - Wikimedia / Cody Hough

Iki minangka tanduran asli ing wilayah pegunungan Puebla, ing Meksiko. Wutah nganti diameter udakara 12 sentimeter lan dhuwure antara 7 nganti 15 sentimeter. Godhongé ijo, dilindhungi kanthi 'rambut' putih sing cendhak banget. Kembang kasebut abang, lan thukul ing batang nganti 20 sentimeter.

Kepiye perawatan Echeveria?

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

Yaiku tanduran sing dheweke kudu ing luar negeri. Aku menehi saran supaya sampeyan menehi sinar srengenge langsung yen wis biasa sethithik-sethithik, nanging yen ana ing wilayah sing padhang, dheweke uga bakal tuwuh mewah 😉.

Bumi

  • Pot kembang: kanggo ngindhari masalah kelembapan, luwih becik nggunakake substrat berpasir kayata pupuk kayata Pilihan liyane yaiku nyampur substrat universal (didol Kene) nganggo perlite (didol Kene) ing bagean sing padha, nanging sampeyan kudu ngontrol risiko luwih akeh.
  • Taman: nganggep manawa tanduran kasebut cilik, mula cukup kanggo nggawe bolongan udakara 50cm x 50cm, isi karo sawetara landasan sing kasebut ing ndhuwur lan tandur.

Irigasi

Langka. Sampeyan kudu ngeculake lemah ing antarane banyu. Umume, nalika musim panas, yen panas lan garing banget, bakal disiram sepisan utawa kaping pindho saben minggu; sisan taun saben 10 dina utawa luwih. Sajrone musim salju, mbanyoni saben wulan bisa uga cukup.

Yen sampeyan wis nggawa ing pot kanthi piring ing sangisore banyu, uwalake banyu sing luwih akeh 30 menit sawise disiram.

Pelanggan

Tampilan Echeveria pulvinata

Gambar - Wikimedia / Diego Delso // Echeveria pulvinata

Sajrone musim semi lan musim panas Disaranake sampeyan mbayar nganggo pupuk khusus kanggo kaktus lan succulents liyane (didol Kene) nuruti pandhuan kanggo surat kasebut.

Multiplikasi

Echeveria dikalikan karo wiji utawa, luwih asring, kanthi potongan godhong utawa batang nalika musim semi utawa musim panas.

Bibit

Cilik banget lan ora bisa urip kanthi cepet, mula yen sampeyan nampa Sampeyan kudu nyebar ing pot utawa nampan bibit kanthi landasan universal dicampur karo 50% perlite, tutup nganggo lapisan sing tipis saka wedhi kali sing wis dicuci sadurunge, banyu banjur selehake ing cedhak sumber panas, ing semi-shade.

Kanthi cara iki bisa germinasi udakara 10 dina.

Motong

  • Lembar: bakal cukup kanggo mbusak godhong sing sehat lan kurang luwih (ora kudu paling anyar nanging dudu sing paling tuwa) lan lebokake ing pot kanthi substrat universal sing dicampur karo perlite. Sampeyan bisa nutupi area ing endi oyot bakal tuwuh sithik karo lemah sithik, nanging ora perlu banget.
    Sijine ing semi-shade lan jubinake dadi lembab. Sampeyan bakal ngerti manawa sawetara dina bakal entuk oyot.
  • Gagang: sawetara Echeveria bisa nambah kanthi misahake batang, kayata echeveria mandala. Potong siji, wenehake tatu ing semi-shade sajrone seminggu, banjur tandur ing pot. Supaya lemah tetep lembab, lan udakara rong minggu, maksimal telung, mula bakal diwiwiti oyot dhewe.

Wabah lan penyakit

Dheweke biasane ora duwe, nanging nonton keong lan slug: bisa nggawa sampeyan metu saka tanduran sajrone sawetara dina! Sampeyan bisa ngindhari kanthi nyelehake bumi sing diatomasi (didol Kene) sakiwa tengene. Lumrahé lan Echeveria ora bakal cilaka babar pisan.

Sampeyan uga kudu ngerti yen ana mebog utawa aphids sing nyerang, yen sampeyan bisa nyopot nganggo sikat sing direndhem ing alkohol farmasi.

Tanduran utawa transplantasi wektu

En primavera, nalika risiko frost wis liwati.

Yen sampeyan duwe ing pot, transplantasi nalika sampeyan ndeleng manawa oyot metu saka bolongan got, lan / utawa nalika ndeleng manawa landasan kasebut wis rusak banget (wis ilang warna, utawa bal ROOT kabeh oyot).

Rustitasitas

Dheweke minangka tanduran kanggo dheweke ora seneng banget adhem. Suhu minimal ora luwih murah saka 0 derajat, sanajan ana sawetara sing tahan frost sing ringkih lan kadang -2ºC, kayata E. elegan, e.mandala, E. pulvinata, utawa E. polesan.

Yen sampeyan ora pengin njupuk kesempatan, simpen ing omah kaca utawa ing njero ruangan ing ruangan sing padhang lan adoh saka draf nganti musim semi bali.

Tampilan lauche Echeveria

Gambar - Wikimedia / Salicyna // echeveria laui

Apa pendapat sampeyan babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.