Tenda (Euphorbia aphylla)

Aphlla Euphorbia minangka shrub saka Pulo Canary

Salah sawijining shrubs sukulen sing paling cocog kanggo taman sing ora entuk perawatan yaiku sing diarani Aphlla Euphorbia. Iki minangka spesies endemik ing Kepulauan Canary, sing ora tuwuh akeh, lan saliyane, bisa urip sithik banyu.

Panas uga ora ngrugekake, mula luwih becik tuwuh ing papan sing drajad insolasi dhuwur utawa dhuwur banget. Lan sanajan ora duwe godhong, makutha dadi branched lan kompak sing sampurna kanggo tanduran sawetara succulents ing ngisor sing butuh iyub-iyub, kayata gasterias utawa haworthias.

Kepiye ciri khas ing Aphlla Euphorbia?

Aphlla Euphorbia minangka shrub

Gambar - Wikimedia / Olo72

Iki shrub sing tekan dhuwur maksimal 2,5 meter. Kaya sing diarepake, makutha bakal cabang lan banjur ditindakake saka pangkalan, trunks digawe kosong. Sisih ndhuwur digawe saka batang ijo, sing tanggung jawab kanggo fotosintesis lan, mula, kanggo ngowahi energi srengenge dadi panganan sing bisa dicerna.

Kembange kuning lan cilik banget, diameteripun udakara sentimeter. Sing ngasilake euphorbia diarani cyatus, yaiku infloresensi sing strukture katon kembang siji, nanging sejatine ana pirang-pirang. Ngasilake wiji, nanging angel entuk amarga isih sithik, lan Kajaba iku, isih tetep suwe.

Iki misuwur kanthi jeneng kere. Lan spesies, Aphlla Euphorbia, diterangake ing taun 1809 dening naturalis Prancis Pierre Marie Auguste Broussonet lan Carl Ludwig Willdenow, lan diterbitake ing »Enumeratio Plantarum Horti Botanici Berolinensis».

Pandhuan perawatan kere

La Aphlla Euphorbia minangka tanduran sing gampang dijaga. Ora perlu ati-ati khusus kanggo tuwuh kanthi apik, lan Kajaba iku, bisa tahan kahanan garing, mula ora kudu asring disiram. Kaya ora cukup, bisa tahan serangan hama lan penyakit, sanajan mesthine ora ateges ora bisa nandhang penyakit kasebut.

Mula, kita pengin sampeyan ngerti kabeh sing kudu dilakoni supaya tanduran ora nemoni masalah:

Lokasi

Euphorbia aphylla minangka tanduran tahan las

Gambar - Wikimedia / Mike Peel

Iki minangka tanduran sing mesthine ana ing eksposisi sing cerah, lan mula kudu ana ing njobo ruangan. Kaya sing sampeyan deleng ing gambar sing ditampilake, srengenge langsung nyerang. Yaiku sing biyasa dheweke lan ing kana kita kudu nduwe.

Yen ana ing iyub-iyub utawa semi-shade ora bakal tuwuh kanthi becik. Cabang bakal mlengkung menyang sumber cahya, dawa lan saya ringkih. Iki kudu ditambahake manawa kurang cahya bakal nggawe fotosintesis dadi luwih rumit, mula amarga batangé bakal ilang warna lan kesehatan.

Lemah utawa landasan

  • Pot kembang: disaranake diisi lemah kanggo succulents (didol Kene), sing entheng lan ngidini oyot bisa tuwuh sehat.
  • Taman: lemah kudu wedhi lan kanthi kapasitas sing apik kanggo nyiram banyu; Kanthi tembung liyane, yen ana puding bisa disaring kanthi cepet. Uga tuwuh ing watu.

Irigasi

Sepira kerepe sampeyan nyiram Aphlla Euphorbia? Sithik banget saben wulan. Iki minangka tanduran sing bisa urip sithik banyudadi sampeyan ora kudu sering ngombe. Nyatane, kakehan banyu bisa mbebayani banget, amarga oyot ora suwe udan, luwih-luwih banjir.

Dadi, supaya ora bosok, sampeyan kudu ngenteni bumi bakal garing kabeh, lan mung banjur rehidrasi. Bisa uga seminggu sepisan ing mangsa panas, utawa saben 20 dina ing mangsa adhem. Umume gumantung karo iklim ing wilayah sing sampeyanenggoni. Yen ora mangu, sampeyan bisa nggunakake meter lembab (kayata iki) sing nalika dienalake ing pot, bakal dikandhani yen wis udan utawa garing.

Pelanggan

Yen sampeyan bakal nandur ing lemah, pancen ora butuh kompos. Nanging Yen arep ana ing pot, kanthi gati manawa jumlah lemah diwatesi, disaranake supaya dibuahi. Kanggo iki, pupuk khusus kanggo succulents bakal digunakake (kayata iki), nderek indikasi sing bisa diwaca ing kemasane. Kanthi cara iki kita bakal njamin manawa oyot ora bisa kobong, lan bisa nguntungake kabeh.

Multiplikasi

Euphorbia aphylla duwe kembang kuning

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

La Aphlla Euphorbia iku grumbul sing kadang kaping pirang-pirang kanthi wiji, lan uga kanthi potongan. Wektu sing paling ideal yaiku musim semi, amarga kanthi cara iki sampeyan bakal mbutuhake pirang-pirang wulan ing ngarep.

Wabah lan penyakit

Ora ana hama utawa penyakit sing dingerteni. Nanging sampeyan kudu ngontrol risikone supaya jamur ora bosok oyot.

Rustitasitas

Iki minangka tanduran sing bisa dinikmati ing njaba ruangan sajrone taun anggere suhu ora mudhun ing ngisor iki -3ºC. Yen kedadeyan, sampeyan kudu dilindhungi ing njero omah kanthi nggawa menyang ruangan kanthi akeh cahya.

Apa sampeyan ngerti Aphlla Euphorbia?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.