Sweet Tabaiba (Euphorbia balsamifera)

Euphorbia balsamifera minangka shrub succulent

La Euphorbia balsamifera minangka shrub succulent sing bisa ditandur ing kebon garing utawa ing pot. Tahan banget kanggo kahanan garing lan garing lan uga tahan angin saka segara tanpa ana masalah, mula yen sampeyan manggon ing pinggir pantai utawa cedhak, sampeyan ora bakal kuwatir apa-apa.

Kajaba iku, cabang makutha sing akeh, lan saka godhonge thukul, sanajan cilik, akeh banget mula katon kandhel. Wani nemokake.

Asal lan karakteristik saka Euphorbia balsamifera

Tabaiba manis minangka semak cemara

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

Iki minangka tanduran ijo sing diarani tabaiba manis sing bisa ditemokake ing Kepulauan Canary, ing Afrika (khusus ing Sahara) lan ing Arab. Manggon ing wilayah sing ora udan udan panas banget, kanthi suhu maksimal udakara 30-50ºC maksimum. Tuwuhe udakara udakara meter, lan duwe mahkota bunder, jembar lan kompak awit cabang saka meh dhasar.

Beda karo euphorbias liyane, protagonis ngasilake inflorescent kanthi kembang terminal tunggal. Iki kuning lan cilik, udakara diameter sekitar 1 sentimeter, lan tunas sajrone musim semi.

Apa gunane?

La Euphorbia balsamifera minangka tanduran sing bisa digunakake ing kebon lan ing pot. Ing taman, bakal apik ing rockery, kayata, utawa ing wilayah sing duwe kaktus lan succulents liyane. Yen sampeyan luwih seneng nggawa ing pot, iku bakal nambah teras utawa teras.

Nanging saliyane iku, suku-suku pribumi ing Kepulauan Canary, khususe Kabupaten Guaman, dipercaya bisa nggunakake getah kanggo njaga untu tetep resik. Dina iki isih dihargai banget; nyatane, iki minangka simbol tanduran alami saka pulau Lanzarote.

Kepiye carane ngurus tabaiba sing manis?

Euphorbia balsamifera minangka tanduran sing subur

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

La Euphorbia balsamifera minangka tanduran sing menarik banget. Cocog kanggo pamula, amarga bisa (lan mesthine) urip kanthi banyu sithik, mula butuh perawatan sithik. Nanging yen sampeyan ora ragu-ragu, kita pengin mbantu. Kita bakal nerangake kabeh sing sampeyan kudu ngerti supaya tabaiba dadi manis:

Lokasi

Iki tanduran Kudu dilebokake ing area sing langsung kena sinar srengenge. Penting banget supaya ora kekurangan cahya, yen ora bakal tuwuh kaya kudune lan bisa uga ilang. Mula, luwih becik diwenehi ing luar negeri.

Ora duwe oyot sing mbebayani kanggo tanduran liya, uga ora bisa ngrusak apa-apa. Saiki, yen bakal ditandur ing lemah, kita saranake supaya diselehake setengah meter utawa luwih saka tembok utawa tembok supaya kanthi cara iki bisa duwe pangembangan normal.

Bumi

  • Taman: tuwuh ing lemah pasir lan bisa uga ditindakake ing papane watu akeh. Ing lemah sing abot lan kompak sampeyan kudu ndhudhuk bolongan udakara 50 x 50cm lan isi lemah kanggo succulents.
  • Pot kembang: landasan sing bakal digunakake bisa dadi khusus kanggo kaktus lan succulents (didol Kene). Sampeyan uga duwe pilihan kanggo nyampur gambut karo perlite ing bagean sing padha. Mesthi wae, pot kasebut kudu ana bolongan ing endhas.

Irigasi

Irigasi saka Euphorbia balsamifera mesthine kudu langka banget. Mung nalika musim panas, kita kudu luwih waspada, nanging tetep Sampeyan mung kudu ngombe saben-saben lemah garing banget. Iki minangka tanduran sing tahan kekeringan, nanging yen kedadeyan yen nampa luwih akeh banyu tinimbang kabutuhan, bisa dadi angel amarga oyot ora siyap tahan banyu sing akeh.

Pelanggan

Apa sampeyan pengin tuwuh luwih cepet lan ora kekurangan gizi? Yen mangkono, sampeyan bakal gampang: pupuk karo pupuk kanggo sukulen (didol Kene) ing musim semi lan nganti pungkasan musim panas. Nanging tindakake pandhuan panggunaan, amarga yen dosis sing luwih dhuwur tinimbang sing dituduhake, oyot bakal obong, lan yen luwih murah, sampeyan bakal meh ora ngerti pengaruhe.

Yen ana ing pot, gunakake pupuk cair supaya bisa digunakke luwih cepet lan tanpa karakteristik substrat kasebut ganti. Yen kasedhiya ing lemah, sampeyan bisa nggunakake jinis pupuk (cairan, butiran utawa bubuk).

Multiplikasi

Euphorbia balsamifera minangka tanduran abadi

Gambar - Wikimedia / Jose Mesa

Kanggo nyebar tabaiba manis, sing asring ditindakake yaiku potong cabang ing musim semi lan tandur ing pot kanthi gambut dicampur karo 50% perlite. Diselehake ing papan sing akeh cahya nanging tanpa sinar srengenge langsung, lan disiram saben-saben landasan katon garing.

Tanduran iki ngasilake wiji, nanging angel dipikolehi amarga isih cilik lan umure kurang. Yen sampeyan cukup entuk, entuk nandur sanalika bisa ing pot kanthi lemah sing subur ing lokasi sing cerah.

Rustitasitas

Iki minangka semak belukar sing nolak banget frosts nganti -2ºC.

Apa sampeyan ngerti Euphorbia balsamifera?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.