euphorbia enopla

Euphorbia enopla minangka crass sing misuwur banget

La euphorbia enopla minangka salah sawijining succulents sing paling misuwur. Iki minangka semak cendhak sing asri banget kanthi pirang-pirang cabang sing tuwuh raket, lan direksa eri kanthi apik. sing putih greyish kajaba sisih ndhuwur sing abang. Ngasilake kembang, kaya kabeh tanduran angiosperma, nanging cilik banget mula ora bisa dingerteni. Amarga alasan iki, luwih akeh dibudidayakake amarga langka lan kepiye gampang dijaga.

Katon kaya kaktus nyata, nanging kasunyatane ora duwe areola ndadekake beda karo dheweke. Saiki, kabutuhane padha; nyatane, nalika sampeyan tuku spesimen, sampeyan kudu pindhah menyang meja sing diwenehake, utawa njaluk ing nursery khusus. Dadi aja ragu-ragu ngerti kabeh babagan euphorbia enopla.

Piye kabare

La euphorbia enopla minangka endemik tanduran shrubby ing Afrika Kidul sing tuwuh kanthi bentuk candelabra. Cabangipun lancip, kandel 1-2 sentimeter, lan gandhengan karo eri kanthi dawane 1-1.5 sentimeter. Bisa uga ana godhong, nanging godhonge cilik lan ora mesthi ana: batang, dadi ijo, sing tanggung jawab fotosintesis; kanthi cara iki bisa luwih tahan kahanan garing.

Tekan dhuwur udakara 90 sentimeter. Kaya sing wis diandharake, tanduran iki ngasilake kembang, lan nalika musim semi. Iki diklumpukake ing infloresensi, lan bisa dadi wanita utawa lanang. Sing biyen luwih gedhe tinimbang sing liyane, lan warnane abang.

Ana macem-macem sing kepengin weruh, yaiku Euphorbia enopla f. crista, iki opo:

Euphorbia enopla f cristata langka

Gambar - Flickr / Cerlin Ng

Kaya sing sampeyan ngerteni, wujude bunder, nanging isih duwe duri. Tekan ndhuwur sing luwih endhek, udakara 20-30 sentimeter, lan kadang didol dicangkok.

Kepiye carane ngrampungake?

Ngurus kanggo euphorbia enopla padha prasaja. Iki minangka tanduran tahan banget, sing bisa ditanam ing pot suwene suwe. Kasunyatane, umume disimpen ing wadhah sajrone umure.

Mula, sanajan sampeyan ora duwe kebon, yen pengin tanduran eri sing cocog kanggo pemula, aja ragu-ragu njaluk spesimen spesies iki. Mesthi, kanthi saran sing bakal diwenehake ing ngisor iki, sampeyan bakal duwe ayu:

Lokasi

Iki minangka tanduran sing sampeyan kudu nyelehake ing papan sing padhang banget. Yen arep ana ing njaba, sing paling disaranake yaiku ditampilake ing pameran sing cerah supaya bisa tuwuh kanthi apik.

Yen wis ana ing njero omah, kita bakal nyelehake ing kamar sing padhang. Mesthi wae, bakal ana windows sing surup srengenge bakal katon, nanging uga atap kasebut dadi kaca, utawa malah dipasang ing cedhak jendhela nalika saben muter rotasi saben dina.

Bumi

  • Pot kembang: dudu kaktus, nanging duwe kabutuhan sing padha bisa ditandur ing pot landasan kanggo jinis tanduran iki (didol Kene). Alternatif yaiku substrat universal sing dicampur karo perlite ing bagean sing padha.
  • Taman: Penting, supaya kebon kasebut cepet-cepet banyu, lan iku entheng. Wutah tanduran iki ora ngidinke banyu sing akeh.

Irigasi

Enopla Euphorbia minangka succulent cilik

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

Mbanyoni bakal sok-sok. Nindakake mung yen lemah garing, amarga nolak kahanan garing banget uga ora mbebayani banyu. Menawi mekaten, yen sampeyan ngombe, sampeyan kudu pour banyu nganti sampeyan ndeleng manawa substrat wis dadi lembab, nanging ora bakal disiram maneh sawetara dina.

Sampeyan kudu menehi wektu kanggo hydrate, nanging uga garing sawetara. Mangkono, ing euphorbia enopla bakal tuwuh banget.

Pelanggan

Disaranake sampeyan mbayar wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas. Kanggo iki, pupuk cair kanggo kaktus lan succulents bisa digunakake (didol Kene), nanging penting manawa instruksi babagan kemasan ditututi. Lan yen sampeyan nambah jumlah luwih akeh tinimbang sing dituduhake, oyot bakal kobong lan tanduran ora bisa pulih maneh.

Transplan

La euphorbia enopla bisa uga butuh pot sing luwih gedhe saben 2-3 taun. Sampeyan bakal ngerti iki yen sampeyan ndeleng manawa oyot metu saka bolongan got sing padha. Nalika ngganti, penting ora nggunakake manipulasi oyot, lan lebokake ing wadhah sing udakara 4-5 sentimeter luwih amba lan luwih dhuwur tinimbang sing wis digunakake.

Kajaba iku, sampeyan kudu ngenteni tekane musim semi, lan suhu nganti pulih. Mung yen minimal paling ora 18ºC sampeyan bisa transplan. Yen sampeyan pengin tetep ing lemah, sampeyan uga kudu ngenteni suhu bakal pulih.

Multiplikasi

Wis ping pingan karo stek ing musim semi.

Rustitasitas

Tahan frosts jangka sing entheng lan cendhak nganti -2ºC yen wis thukul ing papan sing ndhelik. Apa maneh, sing paling apik kanggo dheweke yaiku ing omah utawa ing omah kaca nalika musim salju yen mudhun kurang saka 0 derajat.

Enopla Euphorbia minangka succulent

Gambar - Flickr / Geir K. Edland

Apa sampeyan ngerti euphorbia enopla? Mesthi wae tanduran sing paling penasaran sing pantes ditrapake ing koleksi kita, apa ora?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.