Mahkota Duri (Euphorbia milii)

Euphorbia milii minangka tanduran sing subur

La euphorbia milii Iki minangka tanduran sing, sanajan duwe gagang sing apik karo eri, ditandur kanthi wiyar ing teras lan teras. Kembang duwe warna kanthi warna-warni, lan amarga angel banget mbanyoni, bisa dadi hadiah sing apik kanggo wong-wong sing ora duwe cukup wektu kanggo golek pot, nanging sing golek kembang sing uga duwe nilai hias sing dhuwur.

Malah luwih becik kanggo tuwuh ing ngarep omah, ing ruangan sing akeh cahya. Mula, Minangka succulent sing, ing kabeh kemungkinan, sampeyan bisa tetep pirang-pirang taun.

Ciri khas saka euphorbia milii

Makutha eri minangka semak cemeng

Gambar - Flickr / fotoculus

Iki minangka semak cemara sing asli ing Madagaskar sing dhuwuré nganti 150 sentimeter.. Kagolong ing genus Euphorbia, lan dikenal minangka makutha Kristus utawa makutha eri, amarga gagang kasebut eri. Duri iki cendhak, dawa 1-2 sentimeter, nanging uga lurus lan landhep, mula kudu ati-ati nalika ditangani. Kajaba iku, loro batang lan godhonge ngemot lateks, yaiku zat banyu putih sing uga iritasi yen kena kulit.

Godhongé ijo, lanceolate, lan tetep ana ing gagang pirang-pirang wulan, nganti sethithik mbaka sethithik diganti sing anyar. Kembang mekar nalika musim semi, lan diklompokaké ing infloresensi sing muncul saka sisih ndhuwur tanduran. Iki bisa abang, jambon, kuning, utawa putih.

Kepiye carane ngrawat makutha eri?

La euphorbia milii iku tanduran sing cocog kanggo pamula. Iki ngidini suhu dhuwur lan ora adhem banget (nanging adhem). Ayo ngerti ing ngisor iki carane ngurus:

Lokasi

Makutha eri minangka shrub sing kudu disimpen ing eksposisi sing cerah. Yen ora bisa ditindakake, mesthine kudu mapan ing papan sing jelas, mula saya apik. Mesthi wae, lampu kasebut mesthi alami.

Yen kita pengin tuwuh ing njero omah, kita bakal nyelehake cedhak jendhela sing madhep mangetan, ing endi srengenge munggah. Kajaba iku, kita kudu muter pot saben dina, amarga yen sawetara batang cenderung tuwuh luwih akeh tinimbang liyane.

Lemah utawa landasan

Kembang kembang milii Euphorbia duwe kembang warna sing apik

Musuh utama tanduran iki yaiku kelembapan berlebihan. Amarga iki, kudu ditandur ing lemah sing cahya sing bisa nyedhot banyu kanthi cepet lan nyaring uga kanthi tingkat sing cukup. Kanthi cara iki kita uga bakal mesthekake yen udhara bisa sirkulasi kanthi apik ing antarane biji-bijian bumi lan ing antarane oyot, ngewangi supaya bisa nindakake fungsine kanthi normal.

Mula, disaranake nggunakake lemah kaktus (cathet: euphorbias dudu tanduran kaktus, nanging akeh spesies kaya protagonis kita butuh jinis lemah sing padha) sing bisa dituku Kene, utawa gawe campuran dhewe sing kasusun saka gambut ireng lan perlite ing bagean sing padha.

Irigasi

Sampeyan kudu ngombe ing euphorbia milii mung yen lemah garing. Amarga wedi banget kelembapan, mula yen kita ora ragu-ragu babagan mbanyoni, sing paling apik yaiku mriksa manawa substrat butuh banyu utawa ora. Ana sawetara cara kanggo nindakake iki: kanthi meter digital, nganggo tongkat, utawa malah kanthi bobote pot sadurunge lan sawise siraman.

Umume, kudu disiram saben 3 utawa 4 dina nalika musim panas, yaiku nalika paling anget lan, uga nalika lemah isih lembab ora suwe. Ing musim semi, musim gugur lan utamane ing musim salju, frekuensi irigasi bakal luwih murah; nyatane, yen suhu mudhun kurang saka 10ºC, mula perlu banyune sithik banget, saben sepuluh utawa limalas dina.

Pelanggan

Milii Euphorbia minangka shrub eri

Gambar - Flickr / Dinesh Valke

Pupuk makutha eri kudu rampung ing musim semi lan nganti musim panas. Kanggo tujuan iki, kita bisa nggunakake pupuk kanthi format cair, amarga iku sing paling cepet diserep. Mesthine, sampeyan kudu maca pandhuan panggunaan luwih dhisik lan tindakake menyang surat kasebut, amarga sampeyan cenderung mikir yen nambah luwih saka jumlah sing dituduhake, sampeyan bakal tuwuh dadi luwih cepet, yen pancen wis ana kelakon pancen kosok baline: sing mandheg tuwuh amarga ngalami kerusakan parah ing oyot.

Minangka pupuk, luwih becik nggunakake, kayata, sing khusus kanggo kaktus lan succulents liyane. Saiki ana sawetara ekologis (didol Kene), lan mulane menarik banget.

Multiplikasi

La euphorbia milii multiplies dening cuttings ing spring. Gawe potongan sing resik, lan impregnate dhasar batang nganggo hormon rooting ing bubuk. Banjur tandur ing pot udakara udakara 7 utawa 8 sentimeter kanthi campuran bagean sing padha gambut lan perlite, utawa kanthi substrat kanggo sukulen. Pungkasane, disiram banjur ditinggalake ing papan sing padhang.

Sampeyan kudu banyu kaping siji utawa kaping pindho saben minggu supaya nglereni ora garing. Bakal ROOT ing siji nganti rong minggu.

Rustitasitas

Makutha eri bisa thukul ing njaba ruangan sajrone taun anggere suhu tetep antara maksimal 40ºC lan -2ºC. Frosts iki kudu tepat waktu, lan ora suwe.

Tuku ngendi?

Yen sampeyan isih ora duwe euphorbia milii, klik ing kene:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.