Tabaiba Liar (Euphorbia regis-jubae)

Tabaiba alam bébas minangka semak sing subur

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

La Euphorbia regis-jubae Iki minangka semak succulent cilik sing arang didol, nanging aku rumangsa menarik kanggo ngerti. Dhuwure ora ngluwihi rong meter, lan kalebu spesies sing tahan tahan garing.

Kembang iki duwe kembang kuning lan cukup gedhe, ana sing ora umum ing euphorbiaceae, sing umume cilik banget. Iki ndadekake dadi tanduran hias, kanthi nilai hias sing dhuwur.

Asal lan karakteristik saka Euphorbia regis-jubae

Regis-jubaea Euphorbia minangka shrub Kanaria

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

Protagonis kita minangka tanduran sing asale saka Pulo Canary, khususe Gran Canaria, Lanzarote lan Fuerteventura. Uga tuwuh ing Maroko lan Sahara kulon. Tekan dhuwur 2 meter lan cabang saka pangkal cabang, jarak sing adoh banget saka lemah. Kurang eri, nanging ngemot lateks sing bisa nyebabake iritasi, abang lan / utawa gatel nalika kena kulit. Menawi mekaten, nalika nangani, sarung tangan karet kudu digunakake, dadi kita bakal dilindhungi tangan.

Kembang kasebut udakara diameter sentimeter, kuning, lan diklompokake ing kembang empuk sing umbrella. Dheweke duwe bract, yaiku godhong sing dimodifikasi sing fungsine padha karo kelopak (kanggo narik pollinator), lan banjur tiba sadurunge woh wis diwasa. Tabaiba alam bébas mekar wiwit Desember nganti Mei ing Hemisfer Lor.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Iki minangka tanduran sing bisa digunakake kanggo dekorasi kebon lan teras. Apa sampeyan milih duwe ing lemah utawa ing pot, mesthi bakal katon ayu banget wiwit, kita bakal weruh, iku gampang banget kanggo Care.

Ana ing endi papane?

La Euphorbia regis-jubae iku succulent sing kudu diselehake ing njobo. Penting yen ana ing wilayah sing kena sinar srengenge, yen ora, cabang-cabange bakal ambruk lan godhong-godhonge ora bakal dadi ijo lan mantep.

Kajaba iku, kudu dipikirake manawa ora ana tanduran gedhe sing menehi iyub-iyub, utawa ora ngilangi tanduran sing butuh cahya langsung.

Sampeyan butuh lahan apa?

  • Yen bakal ana ing lemah, prelu bumi iki dadi padhang. Kita kudu ora nandur ing lemah sing abot lan kompak, lan ora ana saluran pembuangan, amarga yen oyod kasebut bakal mati asphyxiated.
  • Yen arep ing pot, bisa diisi karo landasan kanggo succulents. Kajaba iku, penting yen kontainer sing ana bakal duwe bolongan ing pangkalane.

Nalika ngombe ing Euphorbia regis-jubae?

Kembang saka Euphorbia regis-jubae kuning

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

sok-sok. Sampeyan mung kudu ngombe nalika bumi wis garing. Biasane Kudu rampung saben 4 utawa 5 dina ing mangsa panas, lan saben 10 utawa 15 dina suwene taun.

Nanging bakal gumantung ing iklim lan yen disimpen ing pot utawa ing kebon, amarga yen umpamane iklim garing lan ditandur ing lemah, umure luwih suwene ora ana banyu tinimbang ing pot .

Apa kudu dibayar?

Dianjurake, ya. Utamane yen sampeyan bakal duwe ing pot, amarga oyot wis nyuda nutrisi sing ana ing landasan wiwit dina pisanan. Nanging ati-ati, sampeyan ora kudu mbayar kapan wae ing taun: mung bakal ditindakake sajrone sasi kasebut nalika cuaca apik, kanthi suhu ing ndhuwur 20ºC.

Ing pungkasan mangsa panas, yen cuaca wiwit adhem, kudu dibayar kaya Euphorbia regis-jubae bakal turu. Sajrone musim salju lan musim salju, tanduran iki meh ora tuwuh, nyatane, sing bakal ditindakake yaiku nindakake fungsi penting dhasar (ambegan lan kringet) supaya tetep urip.

Kanggo mbayar sampeyan bisa nggunakake pupuk khusus kanggo succulents cair (didol Kene). Anggere digunakake miturut pandhuane pabrike, bakal migunani banget, amarga sampeyan bisa tuwuh kanthi bener.

Kapan kudu ditandur ing lemah utawa diganti pot?

The Euphorbia regis jubae minangka tanduran succulent

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

Amarga tanduran sing seneng panas, kita bakal nindakake ing musim semi, yen suhu minimal ngluwihi 20ºC. Yen pengin ditandur ing lemah, kita bakal nemokake area sing cerah, lan kita bakal nggali bolongan sing cukup jero supaya bisa pas, tanpa dhuwur ing lemah. Banjur, kita bakal terus nandur, ngiseni bolongan kanggo sukulen (didol Kene).

Kosok baline, yen arep ngganti pot, kita bakal golek diameter sekitar 5 sentimeter lan luwih dhuwur tinimbang sing wis ana, lan uga nggunakake substrat kanggo kaktus lan succulents kanggo nandur.

Apa sampeyan duwe hama lan / utawa penyakit?

Ora. Bisa uga ana wong sing bisa nyerang sampeyan Kayu Kayu, nanging ora perlu kuatir. Opo maneh, yen sampeyan ndeleng wabah, sampeyan mesthi bisa nyopot nganggo gombal lembab.

Apa sing tahan karo kadhemen?

La Euphorbia regis-jubae tahan frosts nganti -6ºC, nanging luwih becik ora mudhun ing ngisor -2ºC.

Lan kanthi iki kita rampung. Muga-muga sampeyan seneng karo sing wis maca babagan tanduran shrubby sing penasaran iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.