Euphorbia suzannae

Suzannae Euphorbia minangka succulent cilik

Gambar - Wikimedia / Jacopo Werther

Genus euphorbia digawe saka pirang-pirang jinis tanduran: taneman, wit lan semak. Salah sawijining spesies sing paling populer yaiku Euphorbia suzannae, yaiku sukulen bisa ditanam ing kebon sing anget, tropis utawa subtropis.

Yen sampeyan menyang nursery, sampeyan bakal nemokake ing rak sing duwe kaktus lan succulents, mula gampang banget kanggo nemokake. Opo maneh, nduweni fitur sing gampang dingerteni, kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki.

Asal lan karakteristik saka Euphorbia suzannae

Euphorbia suzannae minangka crass sensitif sing adhem

Gambar - Wikimedia / Winfried Bruenken (Amrum)

La Euphorbia suzannae minangka ramuan ijo kanthi batang ijo lan succulent sing asli saka Afrika Selatan. Ora duwe eri; Nanging, iki dilindhungi dening lunjakan daging, nanging aja kuwatir dheweke ora nglarani. Dhuwur total tanduran udakara 10-20 sentimeter, sanajan sampeyan kudu ngerti yen mbentuk klompok udakara 20-25 sentimeter.

Kembange mekar nalika musim semi, lan kuning. Dheweke munggah saka ndhuwur batang. Nanging, sampeyan kudu iklim dadi anget, yen ora angel kanggo sampeyan.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Iki minangka tanduran sing katon apik ing tanduran karo succulents cilik liyane, uga ing pot sing jembar lan kurang ing meja. Tingkat pertumbuhane ora cepet banget, mula ora perlu transplan asring, amarga kita uga ngomong babagan euforia sing ora tuwuh akeh.

Sampeyan uga kudu ngerti cocog kanggo sing wis ngrawat succulents kanggo wektu sing cendhak lan dheweke pengin spesies sing gampang tuwuh. Cegah kahanan garing, mula sampeyan bisa plancongan sawetara dina wiwit sampeyan bali maneh sampeyan bakal nemokake kaya pungkasane sampeyan ndeleng.

Nanging kadhangkala bisa uga ana masalah, mula cara sing luwih apik tinimbang nggunakake pandhuan supaya bisa ngerti kabeh sing kudu ditindakake supaya sampeyan sehat:

Lokasi

Sanalika tekan omah kanthi succulent sampeyan kudu nyelehake ing ruangan sing akeh cahya, utawa ing njaba kanthi semi-shade. Pilihan sampeyan duwe, nanging disaranake sampeyan supaya tuwuh ing njero ruangan yen ana es ing wilayah sampeyan; sanajan sampeyan uga kepenak nyedhiyakake ing njaba musim semi lan musim panas, lan ing njero ruangan nalika wulan adhem.

Lemah utawa landasan

Euphorbia suzannae ijo utawa beda-beda

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz // Euphorbia suzannae f variegata

La Euphorbia suzannae yaiku tanduran sing ora seneng klopak. Amarga iki, Sampeyan kudu ditanam ing lemah sing alus lan pasir sing bisa nyaring banyu kanthi cepet. Ing lemah sing padhet banget granit sing mbentuk kasebut raket banget, saengga hawane ora lancar. Lan iki dadi masalah kanggo oyot, amarga bisa mati asfikxi.

Yen sampeyan milih ing pot, sampeyan uga kudu mikir apa sing mung kasebut. Ana substrat sing apik kanggo tanduran, nanging ana akeh liyane sing ora. Pilih salah siji sing entheng lan duwe mutiara, kayata iki, bakal nggampangake rooting euphorbia; ora yen duwe persentase gambut ireng sing dhuwur banget.

Irigasi

Langka. Sampeyan kudu banyu sithik banget supaya tanduran ora empuk. Kurang luwih, bakal ditindakake kaping pindho saben minggu nalika musim panas, lan sisane taun mung nalika sampeyan ndeleng manawa bantala asat banget. Mesthine, sampeyan kudu ati-ati banget ing musim salju, luwih-luwih yen asring udan lan / utawa asor banget. Nyatane, bisa migunani yen dheweke ngombe saben 15 dina, utawa saben 20 taun.

Nanging ati-ati: yen sampeyan kudu nyiram sethithik ora ateges sampeyan kudu pour banyu sithik. Ora ana sing ngluwihi kasunyatan. Nalika nerangake mbanyoni sampeyan kudu terus ngombe nganti bumi udan banget; yaiku, nganti metu liwat disaring lan digunakke, nganti pungkasane metu liwat bolongan ing pot.

Pelanggan

Ing musim semi lan musim panas, sampeyan bisa mbayar kompos utawa pupuk kanggo succulents. Cairan utamane menehi saran yen tanduran kasebut pot (kayata iki), amarga cara iki efek bakal katon luwih cepet kanthi cepet digunakke.

Kosok baline, yen arep ing lemah, sampeyan bisa nggunakake pupuk bubuk utawa bubuk. Tindakake pandhuane pabrike, mula ora bakal ana masalah.

Multiplikasi

Mbiji kanthi wiji, lan uga nganggo potongan, sanajan angel kanggo oyod. Ing kasus apa wae, rampung ing musim semi-musim panas.

Transplan

La Euphorbia suzannae Iki minangka crass sing kudu sawetara owah-owahan pot sajrone urip: mung yen dituku, lan maneh kaping loro utawa telu luwih. Panci kudu duwe bolongan ing dhasar, amarga cara iki nalika mbanyoni banyu bakal bisa metu. Kanthi cara iki, supaya ora bosok.

Rustitasitas

Sensitif marang adhem. Sampeyan ora kudu disimpen ing njaba yen tumiba ing ngisor 15ºC.

Euphorbia suzannae minangka tanduran daging

Gambar - Flickr / Zruda

Apa sampeyan ngerti Euphorbia suzannae?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.