ferocactus

Ferocactus minangka jinis succulents spiny

Gambar - Wikimedia / Chmee2 // Ferocactus Townendianus

Tanduran genus ferocactus Iki minangka sing paling menarik nalika sampeyan pengin nggawe rockery sing apik, kebon kanthi tanduran saka wilayah sing garing, utawa koleksi succulents sing penasaran. Dheweke misuwur kanthi jeneng biznagas, lan tanpa mangu-mangu, dheweke misuwur banget karo eri: warna sing kuat, tajem lan asring banget asri.

Amarga ukuran sing bisa diduweni yen wis diwasa, mula ora cocog yen tuwuh ing pot, paling ora sajrone urip. Saiki, dadi bocah, dheweke ayu banget saengga bisa nyedhaki sawetara wektu, bisa dinikmati ing wadhah. Nanging, Sing endi?

Karakteristik Ferocactus

Ferocactus minangka jinis sing kalebu kulawarga Cactaceae, yaiku kaktus. Dheweke manggon ing ara-ara samun ing California lan Baja California, uga sawetara bagean ing Arizona, kidul Nevada lan utamane Meksiko. Dheweke cenderung duwe awak globular nalika isih enom, nanging nalika umure wis rada kolar. Iga dibedakake banget, amarga pucuk banget lan bersenjata duri, biasane mlengkung.

Kembang kasebut bentuke lonceng, wernane wiwit kuning nganti wungu, lan thukul nalika musim semi-musim panas. Woh-wohan kasebut daginge, udakara 3-5 sentimeter dawa, lan ngemot wiji cilik, peteng, meh ireng.

Spesies utama

Genus kasebut kalebu saka 29 spesies sing ditampa, sing paling populer yaiku:

Acanthodes Ferocactus

Tampilan acanthoda Ferocactus

Gambar - Wikimedia / Dornenwolf

Saiki dikenal minangka Silindrus Ferocactus. Iki asale saka Amerika Utara, lan nggawe batang globular kanthi diameter nganti 50 sentimeter lan dhuwure nganti 3 meter. Wis 18 nganti 27 iga, kanthi 4-7 duri tengah 5 nganti 15 sentimeter dawa, lan 15 nganti 25 duri radial. Kembang kasebut awujud corong lan kuning.

Ferocactus chrysacanthus

Tampilan chrysacanthus Ferocactus

Gambar - Wikimedia / Michael Wolf

El Ferocactus chrysacanthus Iki minangka spesies sing asale saka Amerika Utara sing duwe awak bunder nalika enom lan kolom nalika diwasa. Bisa nganti dhuwur nganti 1 meter kanthi diameter 30-40 sentimeter, udakara 21 iga. Nduweni 10 duri radial sing rata lan nggulung, lan duri sing bentuke hook tengah. Kembangé awujud lonceng, lan abang, kuning, utawa oranye.

Ferocactus emoryi

Tampilan Ferocactus emoryi

Gambar - Wikimedia / Cliff

El Ferocactus emoryi Iki kalebu spesies sing asale saka Meksiko. Nduweni batang silinder kanthi diameter 1 meter lan dhuwure 2,5 meter., kanthi 15-30 iga. Nduweni duri radial 7-9 nganti 6 sentimeter, lan 1 tulang belakang tengah 4 nganti 10 sentimeter. Kembang kasebut wujude corong, lan warna-warna banget: abang, kuning, mahoni utawa abang lan kuning.

Glaucescens Ferocactus

Tampilan glaucescens Ferocactus

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

El Glaucescens Ferocactus Iki minangka kaktus globular sing asale saka Meksiko. Ukurane bisa nganti 40 sentimeter ing dhuwur lan diameteripun, nanging langka. Awak minangka ciri khas ijo abu-abu utawa uga glaucous, sing nduwe 11-15 iga saka endi 6 duri radial lan siji duri tengah muncul. Dene kembang mau wujude corong lan kuning.

Gracilis Ferocactus

Tampilan gracilis Ferocactus

El Gracilis Ferocactus Iki kalebu spesies sing asale saka Meksiko. Awak bisa dadi bunder utawa silindris, sing duwe 16-24 iga, saka endi 7-12 spines tengah lan 8-12 spine radial. Ukurane bisa nganti diameter 30 sentimeter lan dhuwure 150 sentimeter. Kembange abang.

Ferocactus hamatacanthus

Tampilan hamatacanthus Ferocactus

Gambar - Wikimedia / Amante Darmanin

El Ferocactus hamatacanthus Iki minangka tanduran kaktus sing asli ing Meksiko. Tekan ndhuwur 60 sentimeter, lan awake globular, kanthi 13-17 iga. Tulang duri radial katon 8-12, warnane ruby ​​nalika enom, banjur coklat lan pungkasane dadi abu-abu. Dene kembang kasebut wernane kuning apik.

Ferocactus herrerae

El Ferocactus herrerae iku spesies endemik ing Meksiko lan Amerika Serikat kidul. Nduweni awak globular, kanthi 13 iga saka endi 7-9 duri tengah lan sawetara tunas radial. Kembange kuning. Ukurane bisa nganti dhuwur 2 meter lan dhiameter 50 sentimeter.

Ferocactus histrix

Tampilan histogram Ferocactus

Gambar - Wikimedia / Dryas

El Ferocactus histrix yaiku kaktus globular sing populer ing Meksiko, sing tekan dhuwur 60-150 sentimeter lan diameter 30-100 sentimeter. Ing wektu diwasa, bisa duwe udakara 25 iga, mula spine tunas radial thukul kanthi dawa 4 sentimeter. Kembang cilik lan kuning.

Ferocactus latispinus

Tampilan Ferocactus latispinus

Gambar - Wikimedia / Amante Darmanin

El Ferocactus latispinus kalebu spesies liya sing tuwuh liar ing Meksiko. Awak iku globular, kanthi sisih ndhuwur depresi. Tuwuhe nganti 40 sentimeter, kanthi diameter nganti 45 sentimeter. Ndhuwur antara 8 lan 14 iga, kanthi 6-12 duri radial lan tengah sing luwih jembar lan kuat. Kembang kasebut putih, abang, ijo utawa warna biru-violet sing apik banget.

Ferocactus schwarzii

Ndeleng saka Ferocactus schwarzii

Gambar - Wikimedia / Luis Miguel Bugallo Sánchez

El Ferocactus schwarzii iku spesies sing bisa ditegesi elegan. Asale saka Meksiko, lan duwe awak sing bunder utawa elipsis, kanthi warna ijo sing padhang. Kanthi diameter 50 sentimeter lan dhuwure maksimal 80 sentimeterNdhuwur ribs 13-19, kanthi 1-5 duri nganti 5,5 sentimeter dawa. Kembange kuning.

Staines Ferocactus

Tampilan stainesii Ferocactus

Gambar - Wikimedia / Norbert Nagel

El Staines Ferocactus Iki minangka kaktus sing dikenal minangka tong biznaga sing asale saka Meksiko. Kaktus kasebut globular nalika isih enom, nanging dadi kolum nalika tuwuh. Ukurane diwasa kanthi ukuran 3 meter kanthi diameter 60 sentimeter. Iga sing tajem, lan katon ing nomer 13-20. Spines abang nalika enom lan abu-abu mengko; ukuran radial udakara 2 sentimeter lan sing tengah 4 sentimeter. Kembang kasebut oranye utawa Violet, lan diobong.

Ferocactus wislizenii

Tampilan Ferocactus wislizenii

Gambar - Wikimedia / Agnieszka Kwiecie?, Nova

El Ferocactus wislizenii Iki minangka spesies sing dikenal minangka tong minyak kaktus sing tuwuh ing ara-ara samun Chihuahua (Meksiko) lan Sonora (sawijining wilayah sing dituduhake Amerika Serikat lan Meksiko). Awak awake globular, kanthi dhuwur sing bisa nganti 60 nganti 120 sentimeter kanthi diameter 45 nganti 80 sentimeter.. Ndhuwur antara 20 lan 28 iga, kanthi 4 duri tengah lan 12 nganti 20 radial. Kembang kasebut awujud corong lan abang utawa kuning.

Saka Ferocactus sing endi sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.