Kepiye kembang aloe vera?

Kembang lidah buaya warnane kuning

Gambar - Wikimedia / Wouter Hagens

El aloe Vera Iki minangka salah sawijining succulents sing paling gampang ditemokake ing kebon lan, uga, ing omah ing saindenging jagad. Nduweni godhong daging sing kebak getah kenthel kanthi macem-macem sifat obat. Iku, ing kasunyatan, salah siji saka tetanduran favorit kanggo nambani, contone, kulit garing lan rambute, constipation utawa malah kanggo njaga kesehatan dental apik.

Nanging 'masalah' (sing ora dadi masalah) amarga dadi populer yaiku kadang-kadang bingung karo spesies liyane. Amarga, nalika kita pengin ngenali saka wong liya, kita kudu katon ing kembang saka aloe Vera, amarga iki warna lan ukuran sing beda karo sing diasilake aloe liyane.

kepriye kembange aloe Vera?

Kembang protagonis kita yaiku tubular lan kuning. Dawane kira-kira 1 sentimeter, lan thukul saka batang kembang sing dhuwuré antara 70 nganti 100 sentimeter., sing cabang rada ing ndhuwur. Kembang sprout ing mburi saben gagang ing jumlah gedhe, lan padha nindakake ing kuwi cara kanggo njupuk ing katon saka pipe resik.

Nalika wis diwasa lan tuwa, sing ngisor garing luwih dhisik, lan sing liyane alon-alon layu. Yen padha diserbuki, tugas sing biasane ditindakake manuk nanging uga ditindakake dening serangga kayata tawon, woh kawangun sing kapsul elongated lan garing ngemot wiji swiwi coklat-coklat peteng ukurane watara 6 milimeter.

Kapan mekar?

Ana sawetara aloe sing mekar awal, ing musim semi, utawa mengko ing mangsa panas. Malah ana wong liya sing, yen musim dingin cukup anget, nindakake ing mangsa kasebut. Nanging nalika iku aloe Vera?

Inggih biasane nalika musim semi. Dheweke butuh suhu sing entheng kanggo ngasilake, mula gumantung saka kahanan cuaca, kita bisa nikmati yen termometer ngluwihi minimal 10ºC.

Suwene suwene mekar aloe Vera?

El aloe Vera Iki minangka tanduran sing tuwuh kanthi cepet wiwit mekar sawise umur 4 taun. Budidaya lan pangopènan sing gampang tegese uga gampang kanggo entuk spesimen diwasa kanthi rega sing cukup. Contone, aku wis teka kanggo ndeleng wong-wong mau kanggo 5-7 euro, sanajan iku bener ing sawetara panggonan padha nggawe cukup larang.

Nanging sampeyan uga kudu ngerti manawa, gumantung saka perawatan sing ditampa lan iklim ing wilayah kasebut, bisa uga mekar luwih utawa kurang.

Kepiye carane menehi kembang?

Kembang lidah buaya warnane kuning

Yen sampeyan pengin sampeyan aloe Vera kembang sanalika bisa, disaranake sampeyan ngurus kanthi cara ing ngisor iki:

  • Lokasi: Iki minangka tanduran sing mbutuhake cahya alami sing akeh, mula sabisa-bisa kudu disimpen ing njaba. Yen ora, bakal disimpen ing kamar kanthi jendhela sing akeh cahya.
  • Bumi: Mbutuhake lemah sing entheng lan apik. Yen sampeyan arep duwe ing pot, iku trep kanggo tanduran karo lemah kanggo kaktus lan succulents kualitas apik, kaya merek Flower sing bisa sampeyan tuku Kene.
  • Irigasi: tangan aloe Vera iku succulent sing ora kudu watered akeh; Kajaba iku, sampeyan mung kudu nindakake yen lemah garing. Umume ing mangsa panas bakal disiram sepisan utawa kaping pindho saben minggu, nanging yen wis adhem, bakal ditindakake saben 15 dina utawa saben wulan, gumantung suwene wektu garing.
  • Pelanggan: kita pengin tuwuh lan ngrembaka, mula kita kudu menehi pupuk nalika musim semi lan musim panas, nggunakake pupuk cair kanggo kaktus lan succulents kayata iki. Nanging ya, yen arep digunakake minangka tanduran obat, mesthine dianjurake kanggo nggunakake pupuk ekologis, kayata guano.
  • Transplan: sampeyan kudu ngenteni musim semi teka. Uga, sampeyan kudu ngerti yen sampeyan butuh pot sing luwih gedhe yen oyod metu saka bolongan kasebut; lan tanah anyar yen wis luwih saka 3 taun.
  • Rustitasitas: tahan kadhemen, nanging perlu pangayoman marang Frost yen termometer tekan -4ºC.

Apa gunane kembang saka aloe Vera?

Kembang kasebut apik banget lan apik banget, mula mung mbantu kita nggawe taman utawa papan sing katon luwih warni paling ora ing mangsa ngembang. Saiki, uga menarik kanggo narik serangga sing migunani, kayata tawon.

Bisa digunakake minangka kembang potong, nanging aku ora bisa ngandhani sampeyan suwene pirang-pirang dina amarga aku durung nate nindakake, sanajan nganggep karakteristik tanduran kasebut lan tahan kanggo kahanan garing lan kurang banyu, aku yakin manawa bakal dadi pirang-pirang. t kapapar srengenge.

ngendi tuku tanduran aloe Vera?

Apa sampeyan pengin duwe salinan dhewe? Dadi aja ragu-ragu, klik ing kene:

[amazon kothak =»B00PY491NY»Image_size =» gedhe »description_items =» 0 ″ template = »widget»]

Nalika sampeyan bisa ndeleng, kembang saka aloe Vera iku kuning lan nilai ornamental menarik. Yen sampeyan pengin tanduran bisa mekar kanthi kesehatan, aja ragu-ragu kanggo menehi perawatan sing wis dituduhake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.