Kepiye aku ngerti yen succulentku wis adhem?

Frat Chestnut

Frat Chestnut

Sukulen, yaiku kaktus, sukulen, lan tanaman caudex, umume adhem banget. Dheweke ora seneng suhune sithik, lan kurang saka merkuri sing mudhun kurang saka nol derajat. Nanging, kadhang kala ora gampang dingerteni yen dheweke ngalami wektu sing ala.

Kanggo tumindak sanalika bisa, aku arep ngandhani kepiye ngerti yen succulentku wis adhem lan langkah-langkah apa sing kudu ditindakake supaya ora ilang.

Godhong coklat

Sukulen sing duwe godhong, kayata Aeonium utawa Fockea, yen adhem mula bakal dingerteni kanthi cepet: bakal malih dadi coklat, meh sewengi, lan yen kondisine ora apik, dheweke bakal "dikupas". Kanggo ngindhari, Penting, dilindhungi ing njero omah, ing omah kaca, utawa kanthi kain anti-frost.

Godhong tiba

Ana sawetara spesies sing luwih sensitif, kayata ing genus Adenium, sing bakal langsung ilang godhonge pas suhu mudhun ngisor 15 derajat Celcius. Yen kita pengin nyegah kedadeyan kasebut utawa saya parah, kudu dilindhungi saka kadhemen.

Pangowahan abang utawa warna

Ana pirang-pirang tanduran, kayata Echeveria, sing bakal asri tenan nalika adhem rada adhem. Ana sawetara sing entuk nada kemerahan sing luar biasa, lan liyane dadi luwih jambon. Nanging ya, ana liyane sing, kosok baline bakal ala, kanthi noda warna wesi sing teyeng. Ing kasus apa wae, pencegahan mesthi luwih apik tinimbang ngobati, mula kudu dijaga saka suhu sing sithik.

Tanduran empuk utawa bosok

Es lan salju bisa ngrusak sel-sel tanduran sing disenengi, mula umume sawise ndhaptar fenomena kasebut, mula kita bakal weruh yen wis alus utawa bosok. Ing kasus kasebut, kadang sampeyan bisa nyoba nglereni resik, garing nganti seminggu lan ditandur ing pot sing anyar, nanging dheweke ora mesthi pulih.

Echeveria runyonii 'Topsy Turvy'

Echeveria runyonii 'Topsy Turvy'

Yen sampeyan ora mangu-mangu, aja ditinggalake ing inkwell. Pitakon. 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Maria Angeles Vizcaino Minero ngandika

    Sore sing apik, dheweke wis tahan pirang-pirang musim dingin ing dalan, nanging ing wayah es kanthi frost, kembang sing dakgantung karo cabang, lan aku nuwun sewu ... aku ora ngerti apa sing bakal ditindakake karo cabang-cabang sing wis ana lembek Aku kudu kepiye mbaleni ???

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Maria Angeles.
      Aku nyaranake sampeyan ngethok cabang sing wis alus, nambani tanduran kanthi fungisida, lan sing paling utama, lindhungi saka adhem.
      Sumangga.

  2.   Marina ngandika

    Halo, aku nampa sawetara succulents minangka hadiah lan ganti papane katon apik banget kanggo dheweke, dheweke ana ing lemah umum, mula aku digawe substrat kanthi vermikulit, lemah kanthi kompos, pasir kali, lsp. Ganti kontainer, aku ngevaluasi lokasine, amarga aku manggon ing ngarep segara, ana ing kebon mburi. Mung ing siji, dheweke ngerti yen wis ganti tampilan, isih ijo lan mung duwe millimeter luwih peteng ing kabeh godhonge lan aku ngerti yen godhonge luwih tiba, ora mbukak kaya nalika teka. Ana srengenge, wiwit awan nganti 18 sore, aku saka Mar del Plata Argentina, kita lagi arep musim gugur. Muga-muga sampeyan crita yen perlu ngowahi cahya srengenge utawa muga-muga bisa disetel ing omah anyar iki. Matur suwun.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo, Marina.
      Ya, aku nyaranake sampeyan nyelehake ing papan sing padhang banget nanging tanpa srengenge langsung, amarga saka apa sing sampeyan ucapake yen dheweke rada angel.
      A Salam.

  3.   rembulan ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget, amarga wis mulang luwih akeh.
    Aku pengin ngerti apa ana dhaptar jeneng kaktus utawa succulents, sing mung ora ana sing paling katon, lan sing paling mbutuhake. Aku mikir kaya sing sampeyan kandhakake sadurunge, dununge kabeh.
    lan malih, matur nuwun.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Bulan.

      Matur nuwun kanggo tembung sampeyan.

      Ora, ora ana dhaptar. Nanging umume, umume succulents (kaktus, succulents lan tanduran kanthi caudex) kudu ana ing srengenge, ya, sampeyan kudu mbiasakake kanthi sethithik.

      Nanging Haworthia, Gasteria, Sempervivum ... iki bayangan separo 🙂

      Yen sampeyan ragu, hubungi kita.

      Matur suwun!