Napa kaktusku ora bakal tuwuh?

Mammillaria backebergiana

Mammillaria backebergiana

Umume spesies kaktus minangka tanduran sing tuwuh alon. Nyatane, ing sawetara alon banget, meh ora ana owah-owahan sing katone taun kepungkur; nanging Nanging, kadang-kadang lan tanpa sadhar, kita sing ngalang-alangi supaya terus tuwuh.

Napa kaktusku ora bakal tuwuh? Yaiku sing ditakoni dhewe, kuwatir. Ya ngono. Ana sawetara sebab kenapa sampeyan wis mandheg nindakake. Kita bakal ndeleng kabeh lan uga bakal nemokake apa sing kudu ditindakake kanggo ngrampungake.

Kurang papan

Iki minangka sebab sing paling umum. Kaktus sing kita tuku biasane mbutuhake pirang-pirang wulan - lan bisa uga pirang-pirang taun - ing pot sing padha. Sanajan sistem oyot dangkal, butuh ruang luwih suwe tinimbang wektu sing diwenehake saka kontainer sing ditandur.. Amarga alasan iki, penting banget taneman tanduran kita saben rong sumber menyang pot sing luwih gedhe.

Suhu sing ora nyenengake

Apa suhu ing ndhuwur 35 utawa ngisor 10 derajat Celcius, tuwuh ora bisa kedadeyan. Ing prekara pisanan amarga ilang banyu bakal penting, lan sing nomer loro amarga sel kasebut secara harfiah bakal rusak amarga adhem. Amarga iku, tanduran iki mandheg tuwuh ing tengah-tengah lan ing musim salju.

Ora duwe »panganan»

Kanthi "panganan", tegese kompos. Penting banget kanggo banyu saben sampeyan mbutuhake, nanging uga kudu mbayar, wiwit tanpa pangan cepet utawa mengko bakal lemes lan mandheg tuwuhe. Amarga iku, sajrone wulan sing anget (musim semi lan musim panas utamane) kita kudu pupuk karo pupuk cair kanggo kaktus kanthi ngetutake instruksi sing kasebut ing kemasan.

Hama

Ana akeh hama sing bisa nyebabake, kayata mealybugs utawa Laba-laba abang. Yen bisa entuk cukup adoh, tuwuh bakal mandheg. Kanggo ngindhari iki, penting kanggo pupuk kaktus supaya panganan tetep sehat lan sehat, lan diolah nganggo insektisida yen ana parasit sing pengin ngrusak.

Penyakit

Jamur minangka mikroorganisme utama sing nyebabake penyakit. Dheweke seneng karo lingkungan sing lembab, mula dheweke ora bakal ragu-ragu nyerang kaktus yen kita ngombe kanthi berlebihan.. Kanggo ngindhari iki, banyu mung yen perlu (informasi luwih lengkap ing kene) lan tumindak yen lagi mushy (ing kene aku nerangake kepiye carane nindakake).

Rebutia arenacea

Rebutia arenacea

Yen sampeyan ora mangu-mangu, aja ditinggalake ing inkwell. Pitakon. 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   kyomy ngandika

    Kaktus dakwenehake ing njaba pitik, mula aku wis dibagi, mula aku mutusake dicincang ing endi sing ditekuk, apa sing kedadeyan yen gigitan kontainer lan saiki aku ngerti yen ora tuwuh lan cukup akeh ruangane kanggo tuwuh sadurunge kedadeyan kasebut Dheweke ndeleng pangowahan saiki, ora kaya apa sadurunge dheweke ora bakal oyot sandran maneh

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Kiomy.
      Aku nyaranake sampeyan menehi banyu kadang-kadang, seminggu utawa luwih. Luwih saka apa wae supaya bumi tetep lembab, nanging tanpa kakehan.
      Lindhungi saka srengenge, lan liyane iku sabar.
      Muga-muga dheweke bisa pulih.
      Greetings.

  2.   yuni ngandika

    Kaktus saya malih dadi coklat dadi bintik-bintik putih, kepiye ???

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Yuni.

      Bisa uga amarga kobong ing srengenge, utawa wis udan nalika mbanyoni.

      Penting, iki biasane digunakake kanggo srengenge srengenge srengenge, lan luwih-luwih ora udan yen disiram.

      Greetings.

  3.   Gisette ngandika

    Halo, kaktus saya saya sithik, kenapa bisa dadi?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Gisette.

      Bisa uga amarga kurang banyu. Sepira kerepe sampeyan nyiram?

      Greetings.

  4.   Ruth ngandika

    Aku tuku kaktus cilik sawetara wulan kepungkur, aku transplan lan sepisanan ditinggalake ing papan teduh, nanging nalika dakdeleng ora tuwuh, aku nuli sunaring srengenge, nanging isih durung weruh kemajuane.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Rut.

      Cacti umume tuwuh alon-alon. Wenehi wektu, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa mbaka sethithik sampeyan bakal bisa tuwuh.

      Greetings.