Kepiye cara milih lemah kanggo kaktus?

Ariocarpus hintonii ing pot

Gambar - Flickr / douneika

Apa sampeyan ngerti cara milih lemah kanggo kaktus? Tanduran iki sensitif banget marang mbanyoni banyu, mula asring kita ora nggunakake banyu sepisan utawa kaping pindho supaya oyod kasebut bisa ngalami kerusakan sing ora bisa dibalekake maneh. Lan, mesthine, ing pirang-pirang nursery mesthi didol nganggo gambut, substrat sing njaga asor kanggo wektu sing suwe, sing ora cocog kanggo succulents iki.

Dadi, yen sampeyan ragu-ragu, aja padha sumelang. Banjur Kita bakal ngomong babagan macem-macem jinis lemah kaktus sing ana, lan endi sing kudu dipilih utawa campuran apa sing kudu sampeyan lakoni supaya tanduran sampeyan dirawat kanthi apik.

Kaktus manggon ing endi?

Cacti urip ing wilayah ara-ara samun

Umume kaktus minangka tanduran sing asale saka wilayah ara-ara samun ing Amerika, Lor, Tengah lan Kidul, sanajan sejatine akeh spesies sing konsentrasi ing Amerika Utara sisih kidul, lan Meksiko minangka salah sawijining negara sing paling kabegjan ing wilayah kasebut. , kanthi udakara 518 endemik (saka 1400 nampa manawa ana total).

Nalika nggoleki ing Internet foto kaktus ing papan pamilike, Kita kanthi cepet nyadari yen prakteke kabeh biasane padha-padha:

  • Wilayah Sandy, kanthi vegetasi sithik
  • Iklim panas lan garing
  • Cacti tuwuh kena srengenge

Mulai saka iki, kita bisa nemokake ide babagan substrat utawa substrat sing paling cocog kanggo makhluk tanduran kasebut.

Apa karakteristik substrat sing apik kanggo kaktus?

Kaktus panci

Supaya ora ana masalah, utawa paling ora ana gandhengane karo substrat, sing ideal yaiku kanggo memenuhi ciri-ciri kasebut:

Sandy

Nanging ati-ati, dudu pasir pantai, amarga uyah duwe konsentrasi tinggi sing bakal ngobong oyot kaktus. Ora. Nalika ngomong babagan pasir lan kaktus, kita waca wedhi vulkanik, dibentuk sawise adhem massa sing wis ilang sing metu sajrone jeblugan gunung geni.

Ana macem-macem jinis, kaya sing bakal kita deleng saiki, nanging kabeh didol kanthi potongan utawa granula cilik utawa kurang, sing angel banget.

Saluran sing apik banget

akadama

Dadi wedhi, banyune cepet banget. Gumantung saka jinis pasir, bisa dijaga lembab kanggo wektu sing nyenengake supaya oyot nyerep banyu sing dibutuhake sadurunge substrat garing maneh.

Kepiye sampeyan ngerti manawa saluran pembuangan apik? Mung mbanyoni 🙂. Ing kasus kaktus, disaranake, yen wiwit nyiram, banyune wiwit metu liwat bolongan ing pot.

Apa kudu sugih ing bahan organik?

Pomx

Tanduran, umume duwe oyot sing fungsine bening: nyedhot banyu lan nutrisi sing larut ing jero banyu, kaya sing dibutuhake. Nanging nalika ngomong babagan kaktus, kabeh bakal owah. Sebab, ing ngisor iki: ing papan sing tuwuh kanthi alami, meh ora ana urip (kewan lan tanduran) sing tetep ana ing papan sing padha.

Lan mesthi, amarga meh ora ana urip, meh ora ana bahan organik sing bisa bosok. Dadi, ing endi entuk 'panganan' sing dibutuhake kaktus? Saka udan muson, diarani udan musiman. Udan kasebut udan deres, sarat karo mineral sing larut, lan disimpen ing lantai gurun, kasedhiya kanggo kaktus. Suwene taun, dheweke urip karo apa sing bisa ditemokake saka fotosintesis (proses sinar srengenge lan karbon dioksida diowahi dadi karbohidrat lan gula).

Kanggo kabeh iki, lemah kaktus kudu kurang gizi, amarga nganggo pupuk reguler ing musim sing diwenehake, sampeyan bakal duwe cukup.

Jinis lemah kanggo kaktus

Cathetan: yen sampeyan seneng tanduran liya, kayata bonsai, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa akeh landasan sing umume digunakake kanggo iki uga minangka pilihan sing apik kanggo kaktus.

akadama

Para akadama Iki minangka lempung sing ditemokake ing Jepang, kanthi bentuk granular lan warna coklat muda.kajaba yen teles dadi coklat tuwa. Kandhungan akeh lembab, mula dadi sampurna kanggo kaktus sing urip ing wilayah sing garing banget lan pengin ngirit banyu.

Siji-sijine kekurangan yaiku, dadi lempung, nalika pirang-pirang taun banjur mbledug, mula ing saben transplantasi, disaranake mbukak landasan liwat banyu, ngumbah, lan aja nganti nganggo grit.

Gumantung saka ukuran gandum, ana macem-macem jinis:

  • Kualitas Ekstra Standar: gabah antara kandel 1 lan 6mm.
  • shohin: kandel antara 1 lan 4mm. Paling cocog kanggo kaktus.
  • Kasar-grained: kandel antara 4 lan 11mm.

Sampeyan pengin? Tuku Kene.

Mutiara

Mutiara iki minangka kristal sing asri banget lan keropos sing asale saka vulkanik, lan kanthi kekhususan sing tuwuh ing suhu dhuwur. Warnane putih, mula nggambarake suryo srengenge ing angkasa.

Ing kebon duwe macem-macem kagunaan, nanging kanggo kaktus dicampur karo landasan adhedhasar gambut konvensional, amarga mbenakake got banyu.

Sampeyan bisa tuku saka Kene.

Pomx

Iki minangka watu igneous vulkanik, sing digawe nalika magma dadi adhem saka cairan dadi padhet. Kapadhetan endhek banget lan keropos banget, lan warnane abu-abu utawa putih. 

Beda karo akadama, yen mbanyoni meh ora ngowahi warna, lan ora ana udan sing sithik; nyatane, garing banget.

Uga, gumantung saka ukuran gandum, ana macem-macem jinis:

  • Gandum medium: kandel antarane 3 lan 6mm. Iki paling cocog kanggo kaktus.
  • Gandum gedhe: saka 6 nganti 14mm.

Sampeyan pengin? Sampeyan bisa tuku saka Kene.

Substrat universal

Substrat universal kanggo tanduran iku campuran standar gambut, perlite, sawetara kompos lan kadang uga nambah serat klapa, kanggo tuwuh maneka jinis tanduran. Dheweke duwe keanehan yen njaga banyu kanthi apik, lan gumantung saka jumlah perlite sing digawa, uga apik kanggo kaktus.

Ana akeh merek, Kembang, Fertiberia, Compo, Battle, lsp. Ing pengalamanku, sing paling disaranake kanggo tanduran sing disenengi yaiku Kembang lan Fertiberia, amarga sanajan garing kabeh ora bakal dadi "blok" bumi sing angel lembab maneh kaya liyane. Nanging, nambah 10-20% luwih akeh perlite ora nate lara.

Sampeyan bisa tuku Kene.

Kepiye cara nggawe lemah kaktus krasan?

Yen sampeyan pengin nggawe krasan luwih utawa kurang, sampeyan mung kudu nyampur, ing bagean sing padha, gambut, lemah kebon lan wedhi (bisa dadi kali). Mula, dheweke bakal tuwuh kanthi becik.

Muga-muga saiki sampeyan ngerti milih substrat kanggo kaktus.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.