Mamalia

Tampilan spesimen Mammillaria tayloriorum

Mammillaria tayloriorum

Ngomong babagan Mamalia yaiku nyritakake salah sawijining generasi kaktus sing paling macem-macem, kanthi ora ana luwih utawa kurang saka 350 spesies lan jinis sing ditampa. Sing paling menarik yaiku, ora mung ngasilake kembang sing apik banget, nanging meh kabeh cocog kanggo tuwuh ing pot.

Lan aku ora bisa menehi pitutur marang kowe, yen sing terakhir iki nasib utawa apes, amarga pancen ana wong sing ayu banget. Ngerti.

Asal lan ciri

Tampilan duri Mamillaria

Mammillaria minangka cacti tubercular sing asale saka Meksiko, Amerika Serikat kidul, Antillen, lan pesisir Venezuela. Genus kasebut diterangake Carlos Linnaeus ing bukune Cactus mammillaris taun 1753, lan Dheweke ditondoi kanthi nduwe bentuk globose utawa silinder kanthi ukuran antara 1 nganti 40cm ing diameter 1 nganti 20cm kanthi diameter. 

Dheweke ora duwe tulang rusuk kaya kaktus liyane, nanging duwe tuberkop conical, silindris, piramida utawa bunder sing diarani mamilas. Duri, dawa utawa cendhak, lurus utawa bentuk kait, tunas saka bolongan, sing bisa ditutupi wulu utawa rambut.

Kembang biasane thukul ing sadawane awak kaktus, kaya-kaya pengin mahkota, lan cilik, kanthi warna wiwit putih nganti jambon nganti abang. Lan woh kasebut minangka woh wohan beri sing bunder utawa dawa, abang padhang, ijo utawa putih, ngemot wiji coklat utawa ireng 1-3mm.

Spesies utama

Nulis babagan luwih saka 300 spesies sing ana bakal menehi buku 🙂, mula aku bakal menehi pitutur marang kowe sing paling populer:

Mammillaria bombycina

Ndeleng bombycina Mammillaria

Iki endemik kanggo Aguascalientes lan Jalisco ing Meksiko. Awak iku globose, kanthi dhuwure 20cm lan dhiameter 6cm. Saka cucuk areol thukul 30 nganti 40 spion radial, kaku lan lancip, lan tulang punggung abang tengah kanthi bentuk kait. Kembang kasebut jambon, dawane udakara 2cm. Biasane mbentuk klompok.

Mammillaria gracilis

Tampilan gracilis utawa vetula Mammillaria

Saiki diarani Mammillaria vetula. Iki endemik kanggo negara bagian Guanajuato, Hidalgo lan Querétaro ing Meksiko. Batang kasebut wujud bola utawa silinder, kanthi warna ijo lan dawane udakara 10cm kanthi diameter 2cm.. Areol ditutupi wulu cilik, utawa bisa uga ora ana. Saka wong kasebut biasane sprout 1-2 duri sing landhep nganti dawa 10mm, lan 11-25 duri radial, dawane lan 3-10mm dawane. Kembang kasebut wernane jeruk nipis lan ukurane 1,7cm. Tuwuh kanthi klompok.

Deleng file.

Mammillaria hahniana

Ndeleng hahniana Mammillaria

Iki endemik kanggo negara bagian Guanajuato, Querétaro lan Tamaulipas ing Meksiko. Nduweni awak sing bentuk globose lan biasane nggawe kelompok. Saben batang individu duwe ukuran 9cm kanthi diameter 10cm. Saka saben sprout areola 20 nganti 30 duri radial dawane 1,5 cm sing katon kaya rambut putih, lan 1 nganti 4 duri luwih cendhek lan putih. Kembang kanthi diameter nganti 2cm, lan wungu.

Deleng file.

Mammillaria elongata

Tampilan elongata Mammillaria

Iki endemik kanggo negara Hidalgo, Guanajuato lan Querétaro ing Meksiko. Tansaya tuwuh batang silinder luwih utawa kurang utawa semi-sujud 6-15cm kanthi diameter 1,5-3,7cm.. Dheweke duwe awak sing ijo, nanging duri kasebut kuning-oranye utawa kuning semu abang. Kembangane mung sethithik, meh ora 1cm, kuning utawa putih. Klompok mbentuk.

Apa sing dadi perhatiane?

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake dijaga kaya ing ngisor iki:

Lokasi

Yaiku tanduran sing kudune njaba, ing srengenge langsung. Nanging ati-ati, yen durung nate kaya ngene, biyasa mbaka sethithik lan mboko sithik supaya ora kobong.

Bumi

  • Pot kembang: ora kakehan nuntut; Saiki, yen sampeyan duwe pasir vulkanik (pomx, akadama utawa sing padha), regane luwih murah tinimbang oyot tinimbang gambut. Nanging yen sampeyan ora bisa, nyampur medium sing tuwuh universal karo perlite ing bagean sing padha.
  • Taman: tuwuh ing lemah pasir kanthi got sing apik. Amarga tanduran iki rada sithik, yen lemah sing sampeyan duweni ora kaya ngono, gawe bolongan udakara 40 x 40cm, tutup sisih lan pangkine nganggo bolong banjur isi karo landasan sing kasebut ing ndhuwur.

Irigasi

Tampilan spesimen kembang Mammillaria swinglei

Mammillaria swinglei

Sedheng nganti endhek. Sajrone musim panas, sampeyan kudu ngombe rata-rata 2 kali seminggu, lan sisa taun rata-rata 1 kali saben 10 dina. Nanging sampeyan kudu ngerteni iki minangka pedoman, aja nganti aturan biasa, amarga yen, umpamane, sampeyan manggon ing wilayah sing ora udan deres lan uga kepanas banget, sampeyan bisa uga kudu banyu nganti kaping 3 ing mangsa panas lan nganti 2 liyane.

Supaya ora ana masalah, priksa asor lemah sadurunge disiram. Iki bisa ditindakake kanthi nyisipake teken kayu sing lancip (yen nalika diekstraksi metu, akeh lemah sing adhering, aja banyu), utawa bobote pot yen wis disiram lan bola-bali sawise sawetara dina (bobote bobot awak bakal mbantu sampeyan ngerti nalika ngombe).

Lan kanthi cara kasebut, aja nganti nandur ing wadhah tanpa bolongan utawa sijine piring ing sangisore, amarga bakal bosok. Sampeyan uga ora ngombe banyu ing ndhuwur, amarga padha uga amarga bisa ngobong srengenge.

Pelanggan

Ing musim semi lan musim panas kanthi pupuk khusus kanggo kaktus, ing ngisor iki indikasi sing kasebut ing paket kasebut. Sampeyan uga bisa nganggo pupuk kimia, kaya nitrofoska biru, nambahake siji utawa loro sendok cilik saben 15 dina.

Multiplikasi

Mammillaria multiply dening wiji lan, sawetara spesies, kanthi misahake batang ing musim semi-musim panas. Ayo ngerti carane nerusake ing saben kasus:

Bibit

Langkah-langkah kanggo tindakake yaiku:

  1. Pisanan, isi tray karo bolongan - cilik - nganggo gambut ireng dicampur karo perlite, lan lembab nganggo sprayer / atomizer.
  2. Banjur, wiji wiji ing permukaan, priksa manawa wis rada pisah.
  3. Banjur tutup nganggo wedhi vulkanik sing apik banget.
  4. OPSI (sanajan disaranake): saiki tabur belerang bubuk, kayadene sampeyan nambah uyah menyang salad, mula bisa nyegah jamur.
  5. Pungkasan, lebokake tray ing cedhak sumber panas lan ing area sing padhang nanging dilindhungi saka srengenge langsung.

Supaya substrat tetep lembab - ora kecendhakake banyu - bakal germinal udakara rong minggu.

Motong

Kanggo nambah Mammillaria kanthi misahake batang, sampeyan mung kudu nyukur pisau bergerigi sadurunge disinfeksi alkohol apotek, nganti tatu garing ing semi-shade suwene seminggu banjur tanduran ing pot nganggo pasir vulkanik sing bakal kita lembab nganggo alat penyemprot.

Nglindhungi sinar srengenge langsung, bakal ngetokake oyot dhewe sawise udakara 2 utawa 3 minggu.

Wabah lan penyakit

Bisa dipengaruhi dening:

  • Mealybugs: umume cottony, nanging bisa dadi jinis limpet. Dheweke diperangi karo bumi diatom (dosis 35g saben 5l banyu), utawa kanthi insektisida spesifik.
  • Moluska (keong lan slug): kewan cilik iki ora peduli karo eri. Ing mangsa rendheng, dheweke katon bisa mangan kabeh sing bisa ditindakake, kalebu kaktus. Dheweke diperangi karo moluskisida, bir utawa njupuk lan njupuk sabisa saka tanduran.
    Pilihan liyane yaiku nglindhungi tanduran kasebut nganggo jaring nyamuk (loro-lorone ing sisih ndhuwur lan ndhuwur, kayane kalebu griya ijo).
  • Jamur: Yen ditabuh oyot bosok lan gagange alus. Kita kudu ngontrol risiko lan ngobati fungisida.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Ing musim semi. Yen ana ing pot, transplantasi saben rong utawa telung taun.

Rustitasitas

Iku gumantung banget marang spesies kasebut, nanging saka pengalaman, aku bakal ngandhani manawa frosts sing ringkih (nganti -2ºC) aja cilaka anggere cendhak lan tepat waktu.

Ndeleng backebergiana Mammillaria

Mammillaria backebergiana

Apa sampeyan mikir babagan Mammillaria?


8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ALIKIA ngandika

    Halo, aku seneng, aku seneng kaktus lan aku duwe sawetara spesies iki lan aku ora ngerti kepiye carane ngurus ... Saiki kanthi pitulung sampeyan, dheweke bakal dadi luwih ayu --–
    GRACIAS

    1.    Monica santos ngandika

      Kita seneng ngerti manawa blog iki migunani kanggo sampeyan, Alicia 🙂

  2.   Margarita ngandika

    Blog sampeyan apik banget. Aku duwe Mamalia sing wis menehi anak sing wis gedhe ing awake. Telung wis metu lan aku wis njupuk siji kanggo mriksa manawa bisa ROOT. Aku pengin bisa ngirim foto nanging ora ngerti kepiye carane nggawe. Aku ora ngerti spesies Mammillaria iki sing aku duwe. Aku ora bisa nemokake. Mirip karo M.backebergiana nanging mung duwe 6 nganti 8 duri saben mamalia.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Margie utawa Halo Margarite.

      Sampeyan bisa ngirim foto liwat profil Facebook 🙂

      Matur suwun!

  3.   Josephine ngandika

    Hai, aku seneng banget! Aku duwe pirang-pirang kaendahan kasebut, nanging ana sing ora bisa daksine ... Kayane mirip karo bombycina mammillaria nanging duri abang ora pungkasan ing kait, langsung. Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Josefina.

      Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa ngirim gambar menyang gambar facebook, mula kita bisa mbantu sampeyan kanthi luwih apik.

      Matur suwun!

  4.   Garcia ngandika

    Ayudaaaa tak kira banyune akeh lan mula bosok. Aku opo ?? 🙁

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Garcia.

      Sampeyan kudu nyopot saka pot lan supaya lemah garing, ing papan sing dijamin.
      Sawise sedina utawa rong, tandur maneh ing pot sing resik nganggo lemah sing anyar, lan banyu mung yen sampeyan ndeleng manawa lemah lembab.

      Kene sampeyan duwe informasi luwih lengkap.

      Greetings.