Kapan transplantasi kaktus?

Mammillaria nyebar

Mammillaria nyebar

Saben lunga menyang nursery, gampang banget kita ora sadhar - utawa bisa uga sadhar 😉 - nggawa kita menyang bagean sawetara tanduran sing asri sing biasane kita deleng karo eri sing ditandur ing pot mini kanthi diameter 5,5 cm. Kanthi adol kaya mangkene, para nursery bisa menehi rega murah, entuk luwih saka siji lan luwih saka loro kanggo njupuk tanduran luwih saka sing kita pikirake.

Nanging apa sing kudu ditindakake yen wis tekan omah? Sajrone pirang-pirang taun suwene kita ninggalake dheweke ing pot kasebut, mikir manawa bisa urip kaya ngono ing salawas-lawase, sing ora bener. Dadi Kapan transplantasi kaktus?

Cacti sing mentas dituku kudu diganti pot. Transplantasi pertama iki penting banget, amarga umume ana ing pot mini suwene 3, 4 utawa 5 taun, bisa uga luwih gumantung saka tingkat pertumbuhane. Sanajan wis mbayar kanthi rutin, oyot biasane njupuk kabeh papan sing kasedhiya lan tanduran ora bakal terus saya gedhe.

Kadhangkala kedadeyan, amarga ora duwe papan maneh, tuwuh kanthi cara sing kudune ora cocog. Contone, Ferocactus sing sehat bisa wiwit tuwuh kolomar, nalika bentuk alami globe; kolom, kaya Pachycereus pringleiDheweke bisa lancip lan cilik, lan wong-wong sing cenderung duwe pengisep utawa "tangan cilik", kaya Rebutia, bisa ditinggalake kanthi awak siji.

Lobivia arachnacantha

Lobivia arachnacantha

Nanging uga, bakal penting banget kanggo transplantasi maneh saben-saben kita ndeleng manawa oyot metu liwat bolongan pembuangan, utawa nalika kaktus tuwuh amba nganti bisa ngrebut kabeh pot. Pitakonane yaiku, jam pira sampeyan kudu ngganti wadhah kasebut?

Ing musim semi, sawise risiko frost liwati (bisa Maret, April utawa Mei gumantung karo cuaca ing wilayah kita). Kita uga bisa nindakake ing musim panas yen wis blanja ing musim kasebut, nanging yen ora mekar, amarga yen kembang bisa abor lan layu sadurunge jamane.

Yen sampeyan ora mangu-mangu, aja ditinggalake ing inkwell. Pitakon 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Carolina ngandika

    Lemah kanggo kaktus kudu kompos lan pasir utawa mutiara? Apa sampeyan kudu nyampur kanthi apik lan nyelehake kaktus ing pot anyar? Panci kaktusku duwe bolongan siji ing diameter 1cm, apa aku kudu luwih akeh? Panci yaiku lempung nomer 12. Matur suwun !!!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Caroline.
      Sampeyan bisa nggunakake mulsa bagean sing padha dicampur karo pasir utawa pasir kali. Pasir perlite lan kali uga bisa menehi oyot tuwuh kanthi apik. Sampeyan bisa nggunakake mung pomice, yaiku jinis wedhi vulkanik kaya kerikil.
      Babagan pot, kanggo saluran sing luwih apik, sampeyan bisa nyelehake lapisan lempung pisanan. Iki uga bakal nyegah rereget metu saka bolongan.
      Matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar sampeyan, sing pertama ing blog 🙂
      A Salam.