Nggunakake kaktus

Echinocactus Grussonii

Echinocactus Grussonii

Nalika mikir babagan kaktus, tanduran sing kebak eri langsung teka, sing ora bisa digunakake kajaba ornamental, nanging sing sejatine bisa ngejutake kita. Lan akeh banget, amarga ana seri spesies sing uga migunani ing pawon.

Dadi yen sampeyan pengin ngerti apa gunane kaktus, banjur sampeyan bakal ngerteni.

Panganggone hias

Ayo miwiti karo sing wis dingerteni: nggunakake ornamental. Cacti duwe bentuk sing sederhana nanging apik banget. Eri, cendhak utawa dawa, abang, oranye, kuning utawa ireng, minangka salah sawijining bagean saka batang sing paling narik kawigaten. Lan ora kasebut kembang.

Kembang akeh sing cocog, lan malah ngluwihi, kaendahan kembang tanduran liya. Echinopsis, Lobivia, Rebutia, ... sapa sing bisa nolak keajaiban kaya ngono?

Panganggone pertahanan

opuntia monacantha

opuntia monacantha

Yen sampeyan duwe lahan ing negara kasebut, sampeyan mesthi bakal duwe pager perlindungan. Kanggo iku, ora ana sing nandur Opuntias ing sakubenge, luwih-luwih nalika sampeyan duwe taman kaktus lan succulents.

Panganggone kuliner

Kaya sing diantisipasi ing wiwitan, ana sawetara kaktus sing bisa nglegakake keluwen utawa, paling ora, weteng rada tenang. Ing ngisor iki:

Minangka sayuran

woh pir prickly opuntia

Tunas enom saka woh pir prickly opuntia dheweke dikonsumsi minangka sayuran. Yen sampeyan seneng salad sing beda, coba tambah kecambah. 😉

Woh-wohan

Kaktus sing ngasilake woh-wohan sing bisa dipangan yaiku:

  • Opuntia fig-indica: diarani pir prickly, woh-wohan duwe rasa seger lan nyenengake.
  • Opuntia streptacantha: wohane seger.
  • Opuntia leukotricha: woh-wohan kasebut nduweni rasa lemon.
  • Hylocereus undatus: diarani pitahaya, woh-wohan kasebut nduweni rasa stroberi.
  • Ahli geometri myrtillocactus: rasane padha karo blueberry.

Kanggo nggawe glepung

saguaro

Suku pribumi ing sisih kidul-wétan Amerika Serikat nggawe glepung saka wiji saka carnegia raseksa (saguaro). Kaktus iki tuwuh alon-alon banget, nanging yen sampeyan duwe kesempatan ndeleng woh-wohan lan butuh glepung, sampeyan bakal bisa ngerti saka endi. 🙂

Apa sampeyan duwe keraguan? Aja ditinggalake ing inkwell. Pitakon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Michael the Archangel Girolamo ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo saran. Dheweke apik banget. Muga-muga bisa nampa luwih akeh.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget, Miguel Arcangel. Aku seneng yen sampeyan nemokake blog sing apik.
      Sampeyan bisa langganan lan nampa kabar entri anyar menyang email, utawa tindakake blog ing Facebook utawa Twitter 🙂
      A Salam.