Giant Cardon (Pachycereus pringlei)

Tampilan Pachycereus pringlei ing habitat

Gambar - Wikimedia /tomascastelazo

El Pachycereus pringlei Iki minangka salah sawijining kaktus kolum paling gampang sing kudu dirawat, lan uga salah sawijining sing paling padha karo gigegea Carnegiea (saguaro). Nyatane, ora umum mbingungake nalika wis diwasa, nanging nalika isih enom ... amarga wong enom crita liyane 🙂

Kacepetan tuwuh ora amarga dhuwur banget, nanging minangka tanduran sing bakal katon luwih gedhe saka taun nganti taun. Nanging uga tahan frost sing ringkih tanpa rusak, mula sebabe Iki minangka jinis sing paling apik kanggo taman xero.

Asal lan karakteristik saka Pachycereus pringlei

Dikenal minangka kardon, kardus raksasa utawa saguesa, iki minangka kaktus endemik Baja California lan Sonora ing Meksiko, uga Argentina sisih lor. Jeneng ilmiah yaiku Pachycereus pringlei, dijenengi sawise Sereno Watson, Nathaniel Lord Britton lan Joseph Nelson Rose ing taun 1987 kanggo ngurmati Cyrus Pringlei.

Ukurane bisa nganti dhuwur 19 meter, kanthi diameter batang nganti 1 meter., sanajan perkara normal yaiku yen budidaya ora dhuwur saka 6-7 meter. Batang kasebut tuwuh meh kabeh lurus, lan digawe saka iga sing ditandhani banget ing pucuke duwe isola, sing gedhe, oval lan duwe wulu coklat sing coklat abu-abu sing cendhak. Tulang duri muncul saka areola ing jumlah 20, lan semu abang utawa coklat dadi abu-abu; ukuran radial antara 2 lan 3cm dawane, lan tengah (1 utawa 2) ukurane nganti 5 sentimeter lan luwih kuat.

Mekar nalika musim panas, nanging mung yen spesimene paling sethithik 3-4 meter. Kembang kasebut wujude corong lan dawane ukuran 5 nganti 8,5cm. Wernané abang ing njaba lan putih ing njeron. Dheweke thukul saka ndhuwur kaktus, nanging uga bisa tunas saka batang ngisor.

Apa sing dadi perhatiane?

Duri saka pringlei Pachycereus dawa

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Golik

Lokasi

El Pachycereus pringlei kudu dadi njaba, ing srengenge kebak. Nanging, ing nursery biasane disimpen ing semi-shade, luwih-luwih yen isih enom, mula aja ragu-ragu nyelehake supaya rada direksa raja raja lan mbaka sithik. Kanthi cara iki, sampeyan bakal nyegah supaya ora kobong.

Bumi

  • Pot kembang: kudu keropos kanggo got sing apik. Campur substrat universal karo perlite ing bagean sing padha, nanging yen sampeyan bisa entuk pumice (didol Kene), akadama (didol Kene), utawa malah kerikil sing apik (1-3mm) luwih apik.
  • Taman: sami-sami. Yen lemah cenderung padhet, gawe bolongan udakara 50cm x 50cm (saenipun 1m x 1m), lan isi karo substrat sing kasebut ing ndhuwur.

Irigasi

Luwih langka. Iki minangka kaktus sing wedi nyuda banyu, mula lemah utawa landasan kudu diijini garing sadurunge sadurunge disiram maneh.

Yen wis ana ing pot, priksa manawa ana bolongan got. Yen ana piring ing ngisor, copot banyu luwih saka 30 menit sawise disiram supaya oyot ora bosok.

Copiapoa hypogaea
Artikel sing gegandhengan:
Kepiye aku ngerti yen kaktus saya bosok?

Nalika mbanyoni, aja udan kaktus, mung lemah.

Pelanggan

Disaranake banget kanggo mbayar wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas nganggo pupuk kanggo kaktus (didol Kene) nderek indikasi sing ditemtokake ing paket kasebut.

Multiplikasi

Kardon raksasa multiply karo wiji lan stek ing musim semi-musim panas. Ayo ngerti carane nerusake ing saben kasus:

Bibit

Tampilan woh Pachycereus pringlei

Gambar - Wikimedia / Fotografer

Wiji kaktus sithik banget, lan spesies iki ora bisa dikecualekake. Supaya ora ilang, kita menehi saran supaya dheweke ana ing njero ruangan sing ditutup supaya angin ora bisa nggawa. Mengko sampeyan mung kudu ngetutake langkah iki:

  1. Pisanan, isi pot kanthi landasan universal (didol Kene) nganggo perlite (didol Kene) ing bagean sing padha.
  2. Banyu kanthi tliti.
  3. Banjur nyebar wiji, nyoba ora nggawe tumpukan.
  4. Pungkasan, tutup nganggo lapisan substrat lancip, lan banyu saiki maneh nganggo sprayer.

Saiki sampeyan mung kudu nyelehake pot ing njaba, ing semi-shade, lan njaga landasan lembab nanging ora dibanjiri. Mangkono dheweke bakal germinal udakara 15 dina.

Motong

Iki minangka cara paling cepet kanggo njupuk salinan anyar Pachycereus pringlei. Kanggo nindakake iki, sing ditindakake yaiku motong potongan udakara 30cm, rasane tatu udakara 7-10 dina, banjur ditandur (aja paku) ing pot nganggo pipi utawa sapanunggalane.

Sampeyan bisa ngombe dhasar stek kanthi hormon rooting (didol Ora ditemokake produk) sadurunge ditandur kanggo mbantu oyot luwih cepet, nanging ora prelu.

Wabah lan penyakit

Sampeyan bisa uga mikir manawa kanthi eri sing ana, dheweke ora duwe mungsuh, nanging dheweke pancen duwe. Sampeyan kudu dilindhungi saka keong lan slug, uga mbanyoni berlebihan.

Kanggo ngusir moluska sing bisa digunakake bumi diatomaceous (didol Ora ditemokake produk), ing sisih liyane, kanggo ngindhari sing kaping pindho, sampeyan kudu ngontrol mbanyoni akeh, supaya lemah garing lan, yen ora mangu-mangu, priksa kelembapan landasan kasebut.

Rustitasitas

Tampilan pringlei Pachycereus

Resist frosts banget nganti -3ºC, yen ora suwe lan tepat waktu.

Apa sampeyan mikir babagan Pachycereus pringlei?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.