Sansevieria

Sansevierias gampang nandur tanduran

Ana akeh tanduran sing cocog banget ing kebon utawa koleksi kaktus, succulents lan / utawa caudiciforms, lan tanpa mangu-mangu salah siji sing paling populer yaiku Sansevieria. Diselehake ing wilayah kasebut yen sinar srengenge ora tekan langsung, apik banget.

Dheweke ora mbutuhake ati-ati banget, lan dheweke uga duwe kualitas sing wis diakoni dening NASA dhewe sing ora bisa diabaikan 😉.

Asal lan karakteristik Sansevieria

Protagonis kita minangka jinis tanduran vegetasi, abadi lan rhizomatous sing kasusun saka udakara 130 spesies sing asale saka Afrika lan Asia. Dheweke dikenal minangka tanduran ula, buntut kadal, ilat ibu mertua, utawa pedhang Saint George, lan ditondoi kanthi godhong dawa, jembar lan rata umume, nanging bisa uga cekung utawa bentuke silinder, ijo, ijo lan kuning, utawa greyish utawa tanpa bintik-bintik.

Kembang kasebut dikelompokake ing racemes, panicle, paku utawa fascicle, lan putih. Woh iki minangka woh wohan beri sing ora bisa didhahar nalika musim panas-musim gugur.

Spesies utama

Sing paling misuwur yaiku:

Sansevieria trifasciata

Sansevieria trifasciata dipasang ing nursery

Gambar - Wikimedia / Mokkie // Sansevieria trifasciata 'Laurentii'

Iki minangka tanduran sing asale saka Afrika tropis kulon menyang Nigeria lan sisih wétan Republik Demokratik Kongo. Godhonge dawa banget, bisa nganti 140 sentimeter dawa nganti 10 sentimeter lebar, kaku, lan ijo peteng kanthi garis transversasi ijo sing luwih entheng.

Kembang kasebut diklompokaké ing klompok nganti 80 sentimeter dawa, lan putih semu ijo. Woh kasebut minangka woh wohan beri oranye.

Silindrica sansevieria

Silindrica sansevieria ing pot

Gambar - Flickr / Marlon Machado // Sansevieria cilindrica var. patula 'Boncel'

Iki minangka tanduran sing asale saka tropis Afrika, utamane Angola, sing dawane ora luwih saka limang godhong bentuke silinder utawa rada rata nganti dawane 2 meter kanthi diameter 3 sentimeter, ijo kanthi pita ijo sing luwih peteng.

Kembang putih katon saka gagang kembang tanpa godhong diarani uwal sing dawane nganti 1 meter. Woh iki minangka woh wohan beri cilik sing dawane udakara 0,8 sentimeter.

Apa sing dadi perhatiane?

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

Sampeyan bakal gumantung ing endi sing pengin sampeyan 🙂:

  • Interior: ing ruangan sing padhang, nanging tanpa lampu langsung.
  • njaba: ing semi-shade, contone, ing sangisore wit-witan wit.

Bumi

Maneh, gumantung:

  • Pot kembang: Adaptasi banget, nanging bakal tuwuh kanthi campuran gaya medium universal kanthi perlite 50%. Sampeyan bisa entuk sing pertama Kene lan sing nomer loro Kene. Pilihan liyane yaiku akadama (didol Kene) utawa pumice (didol Kene).
  • Taman: tuwuh ing lemah sing ora apik, kanthi saluran sing apik banget. Yen sampeyan ora kaya ngono, aja nganti nggawe bolongan tanduran udakara 50 x 50 sentimeter, lan iseni campuran campuran substrat sing kasebut ing ndhuwur.

Irigasi

Kembang sansevieria trifasciata

Gambar - Wikimedia / Vinayaraj // Kembang saka Sansevieria trifasciata

Iki minangka salah sawijining perkara sing padha karo Sansevieria karo kaktus, succulents, lan pungkasane karo succulents sing kabeh kita kenal: mbutuhake risiko sing rada langka. Nyatane, iki minangka salah sawijining sebab kenapa dheweke ora bakal bentrok ing taman kaktus, utawa succulents, utawa uga ing antarane klompok Pachypodium lamerei contone.

Dheweke sensitif banget marang bosok oyot sing disebabake amarga toya banyu, mula sampeyan mung butuh banyu nalika lemah wis garing. Kurang luwih, sing becik yaiku ngombe banyu seminggu sepisan ing musim panas, lan saben 10-20 dina suwene setaun.

Artikel sing gegandhengan:
Sampeyan kabeh kudu ngerti babagan banyu sing nyiram

Godhonge aja nganti teles, lan yen sampeyan duwe piring ing ngisor, sampeyan kudu ngilangi banyu sing akeh 20 menit sawise disiram.

Pelanggan

Wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas. Sampeyan bisa nggunakake pupuk succulent cair sing wis ana ing omah, utawa sing bisa dituku Kene. Tindakake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut supaya ora ana akibat saka overdosis (oyot sing rusak, godhong kuning utawa garing, tangkep tuwuh lan / utawa pati tanduran).

Tandur lan / utawa wektu transplantasi

Ing musim semi, nalika risiko frost wis liwati.

Wabah lan penyakit

Gambar - Wikimedia / Peter A. Mansfeld // Sansevieria erythraeae

Angel banget. Nanging, sampeyan kudu ngontrol moluska (khususe keong) nalika musim udan. Uga padha jamur nalika ditumpes.

Multiplikasi

Sansevieria multiply dening wiji lan misahake nyedhot nalika musim semi-musim panas. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Bibit

Kanggo nambah kanthi wiji, sampeyan kudu ngisi pot kanthi bolongan kanthi landasan universal dicampur karo 50% perlite, lembab kanthi apik banjur lebokake ing ndhuwur, tutup karo landasan cilik.

Nyelehake pot ing cedhak sumber panas, lan supaya lemah tetep lembab, bakal germinal udakara rong nganti telung minggu.

Enom

Dheweke bisa dipisahake kanthi ati-ati, kanthi bantuan cangkul cilik yen ana ing lemah, utawa kanthi nyopot tanduran saka pot lan potong nganggo piso sing sadurunge diinfeksi, banjur ditandur ing area kebon liyane utawa ing wadhah liyane.

Rustitasitas

Nolak hawa adhem, nanging frost lara banget. Saka pengalaman, aku pitutur marang kowe: yen mudhun nganti -2ºC kanthi cepet lan cepet, ora bakal ana apa-apa, nanging bakal ngrusak udan es.

Apa panggunaan kasebut diwenehake?

Sansevieria grandis ing kebon

Gambar - Wikimedia / Peter A. Mansfeld // Sansevieria grandis

Sansevieria minangka tanduran sing digunakake mung minangka ornamen, nanging liyane saka iku, uga padha nyuceni udara sing apik banget. Khusus, NASA ing a sinau 1989 ngumumake manawa Sansevieria trifasciata mbusak benzena, xylene lan toluene, mula bisa ngresiki hawa sing dihirup.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki? Sampeyan duwe wong?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.