Sereus peruvianus

Cereus peruvianus minangka kaktus kolum

Cereus peruvianus f monstrous

El Sereus peruvianus Kaktus kolomar sing akeh lan ing njero omah, nanging luwih becik diwenehi ing wilayah sing luwih akeh cahya. Tingkat pertumbuhane alon-alon nanging ora akeh banget, nganti setaun bisa tuwuh saka 30 nganti 50 sentimeter maneh yen ana kondisi sing pas, mula bisa ditanam ing pot sing gedhe utawa, luwih apik lemah

Iki dudu jinis kaktus sing nuntut, nanging sampeyan kudu ati-ati supaya aja kakehan ngombe amarga tanduran minangka banyu sing kakehan banyu bisa nyebabake karusakan sing ora bisa dibalekake maneh.

Asal lan karakteristik saka Sereus peruvianus

Cereus peruvianus minangka kaktus gedhe

Gambar - Wikimedia / Serge Melki

El Sereus peruvianus, uga dikenal minangka Cereus repandus o Cereus uruguayanus, yaiku tanduran kolomar sing bisa ngukur nganti 12 meter. Ngembangake batang ijo-ijo sing subur, sing bentuke silinder lan cabang ing sisih ndhuwur. Iga iki antara 5 lan 8 iga amba, yaiku rambut cilik sing rambut putih cendhak lan spines abu-abu cilik nganti 5 sentimeter.

Kembang mung katon ing spesimen sing wis ukurane gedhe. Werna putih diwarnai ijo, dawane udakara 15 sentimeter. Dheweke katon nalika musim panas, lan wayah wengi, tegese nalika wayah surup.

Kanggo ngasilake woh, kudu ana spesimen liyane. Yen ana lan ana polinasi silang, sawise udakara 40 dina, yaiku kira-kira kurang luwih diwasa, kita bakal weruh manawa woh-wohan kasebut abang, kurang duri lan ukurane antara diameter 2 lan 5 sentimeter. Pulp bisa dipangan, putih lan isine wiji, sing uga bisa dipangan sajrone 24 jam sabanjure.

Ing basa populer, dikenal minangka kaktus apel Peru, kaktus pager, kaktus candelabra, wit Peru, lan uga kaktus komputer amarga percaya yen nyerep radiasi sing dipancarake dening komputer. Lan asale saka Amerika Selatan, khusus Karibia Kulon.

Ngurus kanggo Sereus peruvianus

Yen sampeyan pengin ngerti carane ngurus Sereus peruvianus, mula sing paling penting lan penting sampeyan kudu ngerti yaiku, sanajan bakal dadi tanduran sing gedhe banget, aja nganti salah nggawe tanduran ing pot gedhe wiwit cilik, amarga yen wis rampung, kita bakal duwe resiko ilang amarga asor banget.

Lan sawise ngomong, ayo goleki kanthi rinci babagan perawatan sing kudu diwenehake supaya bisa dadi pungkasan ... uga, kabeh sing kudu bertahan, bisa luwih saka 70 taun:

Lokasi

Kaktus sing kudu dikepengini sinar srengenge, nanging mung yen aklimatisasi. Kesalahan nyedhiyakake tanduran ing cahya langsung yen isih ana ing iyub-iyub nganti saiki, amarga cepet bisa kobong. Amarga iku, kudu dilebokake ing semi-shade luwih dhisik, banjur mboko sithik kanggo ngarahake cahya.

Yen bakal tuwuh ing njero omah, luwih becik dilebokake ing kamar sing uga akeh cahya, nanging ora ana ing ngarep jendhela.

Bumi

Cereus peruvianus uga diarani kaktus komputer

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Golik

  • Pot kembang: yen sampeyan bakal duwe Sereus peruvianus ing pot, sampeyan kudu nggawe manawa kontainer kasebut duwe bolongan ing pangkal. Minangka landasan, gunakake lemah kaktus, utawa campuran gambut karo perlite (didol Kene) ing 50%.
  • Taman: lemah kudu nduwe saluran sing apik. Yen abot lan cenderung kompak akeh, gawe bolongan udakara 50 x 50 sentimeter lan isi nganggo apung (didol Kene).

Irigasi

Sampeyan kudu ngeculake lemah ing antarane banyu. Kaktus sing ora ndhukung banyu, mula yen sampeyan ora ragu-ragu, priksa kelembapan landasan sadurunge disiram.

Gunakake banyu udan yen bisa, utawa banyu botol.

Pelanggan

Dianjurake kanggo pupuk karo pupuk kanggo kaktus, seminggu sepisan utawa saben 15 dina gumantung saka apa sing dituduhake ing kemasan produk. Wulan sing paling apik yaiku musim semi lan musim panas, amarga nalika kaktus saya gedhe. Mula, kita bakal mesthekake yen sehat lan tuwuh kanthi kesehatan.

Multiplikasi

El Sereus peruvianus Multiply dening cuttings lan wiji ing spring, kaya iki:

  • Motong: sampeyan kudu ngethok potongan sing dawane udakara 30 sentimeter, banjur wenehake ing papan sing garing lan teduh sajrone seminggu. Sawise wektu kasebut, tandur ing pot nganggo pumice utawa lemah kaktus sing berkualitas, kayata yaiku.
  • Bibit: wiji disebar ing wiji wiji luwih wiyar tinimbang dhuwur, dipisahake siji liyane, kanthi landasan kanggo kaktus utawa wiji khusus kanggo wiji. Yen kabeh bisa sukses, mula bakal germinal udakara rong minggu.

Transplan

Cereus peruvianus minangka kaktus kanthi eri

Gambar - Wikimedia / Duro4.

El transplan wis rampung ing spring, nanging mung yen kaktus wis bosok kanthi apik; yaiku, mung yen oyot kasebut metu saka bolongan pembuangan pot. Yen mangkono, dicopot kanthi tliti lan ditandur ing pot sing luwih gedhe tinimbang sing wis ana, utawa ing kebon.

Rustitasitas

Tahan frosts nganti -4ºC, yen ora suwe lan tepat waktu.

Apa sampeyan duwe Sereus peruvianus?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.