Shadow succulents: jinis lan perawatan dhasar

Haworthias minangka tanduran succulent shade

Suket teduh minangka favorit kanggo dekorasi interior, uga sudhut kebon utawa teras sing suryo srengenge ora langsung tekan. Sanajan umume spesies kudu ana ing njobo, ing wilayah sing akeh banget, untunge ana liyane sing luwih seneng dilindhungi.

Apa sampeyan pengin ngerti apa sejatine? Banjur tulis jenenge, amarga kita yakin sampeyan bakal seneng duwe succulents shade ing omah utawa kebon sampeyan.

Jinis succulents shade

Ana macem-macem jinis succulents sing bisa ana ing papan teduh, lan Kajaba iku, bisa ditandur ing pot uga ing lemah. Ing ngisor iki kalebu:

aloe variegated

El aloe variegated minangka salah sawijining jinis aloe sing tuwuh ing warna utawa semi-shade. Tekan dhuwur maksimal 30 sentimeter, lan tuwuh godhong ijo sing peteng lan loreng kanthi garis putih. Kembange thukul saka klompok udakara 20 sentimeter, lan warnane tabung, oranye. Nolak frosts sok-sok nganti -2ºC.

Ceropegia kayuii

Ceropegia woodii minangka crass hanging

Gambar - Wikimedia / Salicyna

La Ceropegia kayuii Yaiku tanduran succulent gantung sing duwe godhong bentuk jantung, ijo kanthi garis putih ing sisih ndhuwur lan ungu ing sisih ngisor. Dawane bisa nganti 4 meter, nanging yen kayane akeh sampeyan bisa prune nalika musim semi. Kembang dawane 3 sentimeter, lan putih pucat lan magenta. Ora tahan adhem.

Gasteria acinasifolia

Gasteria acinacifolia minangka succulent shade

Gambar - Wikimedia / Michael Wolf

La Gasteria acinasifolia Iki minangka succulent non-kaktus kanthi godhong ijo sing dawa lan bintik-bintik kanthi warna sing luwih entheng. Tekan dhuwur kira-kira 10 sentimeter, udakara 40 sentimeter utawa diameter liyane, amarga cenderung ngasilake akeh nyedhot. Kembang kasebut warna oranye abang lan diklompokaké ing kembang sepatu udakara udakara 30 sentimeter. Nolak frosts sing ringkih nganti -3ºC.

Epiphyllum anguliger

Anguliger Epiphyllum minangka teduh sing bisa digantung

Gambar - Wikimedia / Zapyon

El Epiphyllum anguliger yaiku kaktus epifit sing akeh lobed batang, antara 3 nganti 5 sentimeter dawane 1 meter, ijo ing loro-lorone. Kembang kasebut putih, diameteripun udakara 5 inci, lan mekar nalika pungkasan musim salju utawa nalika musim salju nalika wengi. Sampeyan mbutuhake proteksi yen suhu mudhun ngisor 16ºC.

Haworthia cymbiformis

Haworthia cymbiformis minangka tanduran sukuline ijo

Gambar - Wikimedia / Abu Shawka

La Haworthia cymbiformis iku crass sing uga mbentuk klompok. Godhonge kurang luwih segitiga lan ijo. Ukurane udakara 30 sentimeter ing diameter sing ngétung ngisep, lan minangka tanduran sing ngasilake kembang pethak, kembang bentuk. Sawijining taun bisa ana ing njaba nganti angger suhu ora mudhun ing ngisor -2ºC.

haworthia limifolia (saiki Limifolia Haworthiopsis)

Haworthia limifolia minangka succulent sing pengin iyub-iyub

Gambar - Wikimedia / Spacebirdy / Myndir

La Limifolia Haworthiopsis minangka tanduran succulent sing cilik lan kompak, yaiku tuwuh diameteripun udakara 12 sentimeter kanthi udakara 4 sentimeter. Wit godhong ijo sing kenceng, atos banget. Batang kembang dhuwuré 35 sentimeter, lan kembang putih meh ora sak sentimeter diameteré thukul saka pérangan ndhuwuré. Tahan adhem lan frost nganti -2ºC.

Schlumbergera truncata

Kaktus Natal minangka tanduran succulent epifit

Gambar - Wikimedia / Dwight Sipler

Dikenal minangka kaktus natal y minangka succulent epifhytic utawa liontin sing tuwuh batang ijo rata nganti 1 meter. Mekar nalika musim salju, lan ngasilake kembang tubular abang, jambon, oranye utawa putih sing muncul saka pucuk batang. Bisa ngidinke frosts sesekawa lan jangka cendhak nganti -2ºC anggere ngreksa.

Tectorum sempervivum

Tectorum sempervivum minangka succulent sing mbentuk gumpalan

El Tectorum sempervivum minangka crass sing mbentuk klompok sing akeh ngisep. Gampang kanggo apa sing diwiwiti minangka spesimen tunggal bisa mungkasi isi pot udakara sekitar 10 sentimeter ing wektu sing cendhak. Godhongé ijo sing pucuké abang, lan kembangé semu abang. Tahan banget adhem. Ndhukung nganti -18ºC.

Kepiye carane dirawat?

Saiki yen sampeyan wis ngerti endi sing bisa dilebokake ing omah utawa ing kebon teduh, sampeyan bisa uga ragu babagan cara ngrampungake. Mula, kita ora pengin mungkasi artikel tanpa mbahas babagan perawatan sing kudu diwenehake:

Lokasi

Sukulen Dheweke kudu ana ing papan sing jelas, nanging sing wis katon kudu dilindhungi saka srengenge langsung amarga tanduran kasebut bisa ngobong yen kena.

Yen dijaga ing njero omah penting banget yen dipasang ing kamar kanthi windows liwat kono cahya alami mlebu.

Bumi

  • Pot kembang: kudu diisi substrat kanggo kaktus lan succulents (didol Kene).
  • Taman: bumi kudu padhang; yen puddle gampang dibentuk, dicampur karo bagean sing padha.

Irigasi

Immortelle minangka tanduran succulent shade

Teduh succulents kudu disiram nalika landasan utawa lemah garing katon, seminggu sepisan utawa kaping pindho. Elinga yen ing njero omah, uga ing njobo ruangan yen musim gugur / mangsa, lemah luwih suwe suwe saya garing, mula yen ora mangu-mangu, priksa asor sadurunge disiram. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi meter (didol Kene) contone, utawa yen sampeyan seneng kanthi ngenalake tongkat kayu sing lancip: yen metu meh resik nalika dicopot, mula kudu banyu.

Pelanggan

Dadi bisa tuwuh kanthi apik penting mbayar nalika musim semi lan musim panas kanthi pupuk khusus kanggo tanduran iki (didol Kene). Disaranake supaya cair yen ana ing pot amarga cara iki nutrisi bakal digunakke ing wektu sing luwih sithik lan ora bakal nambah saluran banyu substrat.

Rustitasitas

Iki minangka tanduran sing ndhukung suhu anget, nanging ora kabeh tahan adhem. Kanggo informasi luwih lengkap, waca dhaptar tanduran ing ndhuwur.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran sing subur iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.