Suwene kembang kaktus?

rebutia padcayensis

rebutia padcayensis

Kembang kaktus minangka sawetara sing paling apik ing kerajaan tetanduran. Ora angel gumun nalika ndeleng, amarga urip ing kahanan panas lan garing sing angel, kayane bisa ngasilake kelopak warna sing cerah.

Nanging ora ana sing selawase, mula ora kaget yen akeh sing kepengin weruh Suwene kembang kaktus? 

Kapan kaktus mekar?

Kaktus biasane mekar ing musim semi, nanging ana liyane kayata Mammillaria utawa Rebutia sing uga bisa nindakake nalika musim gugur-musim salju, luwih-luwih nalika musim iki duwe ciri kurang luwih padha karo musim semi, yaiku: suhu maksimal udakara 20-25 derajat Celcius lan minimal 10-15ºC lan kanthi risiko frost sing ora ana.

Nanging ... umur piro? Wangsulan iki luwih rumit, amarga bakal gumantung banget marang spesies lan budidaya kasebut. Dadi, nalika kaktus kolomar luwih gedhe kaya Pembantaian raksasa (Saguaro) bisa ditindakake sawise 20, 30 utawa luwih taun, sing isih cilik kaya Ferocactus utawa Lophophora bakal mekar luwih cepet: kanthi 2, 5 utawa 10 taun.

Suwene kembang sampeyan?

Bebener iki sithik banget. Kembang kaktus digawe apik kanggo pollinator, sing langka banget ing habitat asile, lan uga umure ora suwe. Umume, bisa nganti sawetara jam nganti maksimal siji utawa rong minggu, sing paling ora suwene yaiku Echinopsis utawa Lobivia, lan sing paling dawa yaiku Discocactus, Coryphanta utawa Astrophytum.

Lobivia winteriana

Lobivia winteriana

Kaya sing wis dingerteni, kaktus ngasilake kembang sing luar biasa, nanging yen pengin seneng kanthi maksimal, kita kudu tliti kanthi tliti karo kamera (utawa siap seluler) kanggo motret lan ngetutake saran sing ditawakake artikel iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.