10 tetanduran kembang sing sukulen

Kembang tanduran sing sukulen apik banget

Gambar - Flickr / tdlucas5000

Kanggo akeh wong, kembang kaktus minangka kembang sing paling apik tinimbang sing bisa ditrapake succulents, nanging sing sejatine tetanduran wangi uga duwe kembang sing asri. Gumantung karo spesies, wujud, ukuran lan warna beda-beda, dadi gampang banget, kayata nggawe komposisi warna-warni.

Uga, akeh tetanduran kembang sing sukulen kanthi nilai hias sing dhuwur cocog kanggo tuwuh ing pot utawa tanduranamarga rada cilik.

crassula ovata

La crassula ovata, sing diarani wit Jade, minangka tanduran shrubby sing tekan dhuwuré 1 utawa 1,5 meter. Cabang kasebut awujud daging, uga godhonge sing uga ijo. Kembang kasebut putih-jambon lan katon ing kembang ing terminal nalika akhir musim panas.. Kajaba iku, tahan tahan fros sing lemah nganti -2ºC.

Echeveria elegan

La Echeveria elegan Iki minangka tanduran succulent kanthi godhong ijo kebiruan sing tuwuh tuwuh dadi rosette kanthi diameter 10 sentimeter lan dhuwure 3-5 sentimeter. Wis cenderung ngasilake akeh nyedhot, sing diarani stolon, mula disaranake tuwuh ing pot sing amba lan rada sithik amarga oyotane cekak. Kembang kasebut tuwuh saka batang jambon sing dawane 10 sentimeter, lan jambon lan kuning, sak sentimeter. Ndhukung nganti -2ºC.

aurantiaca fenestraria

La aurantiaca fenestraria Iki sing diarani tanduran-jendhela, amarga godhonge, sanajan meh kabeh dikubur dening wedhi pasir, yen sisih ndhuwur katon, bisa nyedhot sinar srengenge lan nggawe paling akeh. Iki minangka tubular, warna ijo, saka tengah 1,5 cm kembang putih utawa kuning sprout nalika musim panas. Peka banget kanggo kadhemen, mula yen mudhun ing ngisor 5ºC, sampeyan butuh perlindungan.

Frithia pulchra

La Frithia pulchra minangka jinis tanduran jendhela liyane. Godhonge ana pipa, kanthi dhuwur ora luwih saka 6 sentimeter lan jembare nganti 20 sentimeter. Lan sing paling menarik yaiku Kembang lilac kanthi diameter 1,5 sentimeter throut saka tengah nalika musim panas. Kekurangane yaiku sensitif karo frost.

Ovirusum pachyphytum

El Ovirusum pachyphytum Iki minangka tanduran crass sing dikenal minangka moonstone utawa pachifito. Tuwuhe nganti 10-15 sentimeter, lan godhonge ijo, kenthel banget lan ditutupi karo lilin putih. Sajrone musim semi, ngasilake kembang bentuk lonceng lan putih semu semu ijo.. Bisa tahan frosts nganti -1ºC, nanging sampeyan kudu eling yen udan es ngrusak godhonge.

Rhodiola rosea

La Rhodiola rosea, dikenal kanthi jeneng rhodiola, Iki minangka tanduran succulent kanthi kembang jingga oranye lan kembang wanita wungu utawa garnet.. Pancen: minangka tanduran sing dioecious, lan kanggo entuk wiji, kudu ana spesimen lanang lan wadon mekar bebarengan. Dhuwur tanduran iki 30 sentimeter, lan godhonge ijo, daging, lan disebar kanthi rata ing sadawane batang. Ndhukung nganti -10ºC.

Sedum

El Sedum, utawa sedum burrito kaya sing dingerteni, yaiku succulent gantung sing tuwuh dawa nganti 30 sentimeter, lan godhong lanceolate biru kehijauan. Kembangane mung cilik, jambon utawa abang, lan thukul saka pucuk gagange nalika musim panas. Nanging ndhukung frosts entheng nganti -1ºC, nanging luwih becik ora ana ing njaba yen mudhun ing ngisor 0 derajat.

Tectorum sempervivum

El Tectorum sempervivum, sing diarani evergreen rooftop, minangka tanduran succulent cilik sing dhuwuré nganti 5 sentimeter lan mbentuk klompok udakara 30 sentimeter. Godhonge kurang luwih segitiga, ijo kanthi pucuk abang, lan kembang tuwuh saka batang sing dobel ing ndhuwur tanduran nalika musim panas. Ndhukung frosts moderat kanthi apik, nganti -15ºC.

Stapelia grandiflora

La Stapelia grandiflora Iki minangka tanduran sing ngasilake batang tubular kanthi wates bergerigi lan ijo sing bisa tuwuh nganti 10 nganti 15 sentimeter. Kembang kasebut, miturut jeneng kulawarga, gedhe lan mekar nalika musim panas. Kasunyatane, ukurane udakara 20-30 sentimeter diameter lan warnane lilac.. Ing pinggir kelopak duwe rambut putih alus. Amarga sensitif banget marang suhu sing sithik, mula kudu dijaga ing omah nalika musim salju.

x Pachyveria glauca

Iki minangka hibrida ing antarane Pachyphytum hookeri lan Echeveria sp sing tuwuh ing ndhuwur 7-10 sentimeter. Godhongé ijo-ijo, lanceolat lan daging. Sajrone urip, ngasilake akeh nyedhot, mula luwih becik ditanam ing pot sing jembar. Mekar nalika musim panas, lan nalika tuwuh, gagang kembang thukul saka tengah rosette sing dawane udakara 20 inci. Kembang duwe kelopak jambon ing sisih njaba lan kuning ing njero, lan ukurane 1 sentimeter. Iki minangka tanduran sing ndhukung nganti -2ºC anggere frost spesifik lan ora suwe.

Apa sampeyan ngerti tanduran sukulen liyane kanthi kembang sing apik?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.