Вода

Зошто е важно да се знае температурата на водата за наводнување за да се грижат сукулентите?

Дали сте знаеле дека наводнувањето со премногу ладна или премногу топла вода може да предизвика многу проблеми за вашите сукуленти? За да го избегнете ова, влезете и јас ќе ви кажам која е соодветната температура на водата за наводнување.

Вода

Како правилно да наводнувате кактус?

Дали добро ги наводнувате вашите растенија со шила? Откријте го овде. Влезете и ќе ви објаснам како правилно да ги наводнувате кактусите, избегнувајќи го ризикот од појава на проблеми.

Еониум балсамиферум

Зошто ми паѓаат лисјата на сукулент?

Зошто ми паѓаат лисјата од сукулентот? Дали најдовте дека вашето омилено растение изгледа тажно или потиштено? Влези, ние ќе ти помогнеме да ја спасиш. :)

Примерок од Rebutia heliosa

Каде ги ставате кактусите?

Кактусите се растенија кои, секогаш кога ќе им паднат на ум, ги замислуваме како живеат како што можат во ...