Kaktus Wulu (Espostoa lanata)

Duri saka Espostoa lanata landhep

Mesthi, utawa meh mesthi, sampeyan nate menyang nursery lan ndeleng spesimen kaktus kolum kanthi pirang-pirang rambut putih lan ora bisa uga ora ana sawetara spines. Tanduran iki dingerteni kanthi jeneng ilmiah saka Garwa Lanata, jeneng kulawarga sing nuduhake jumlah rambut utawa serat sing nutupi awak sampeyan.

Sanajan jeneng kasebut resmi, ing antarane 'kanca' kasebut diarani kaktus wol utawa kaktus kepala wong tuwa, kalebu liyane. Nanging jenenge wae, perawatane cukup sederhana. Mula, mula, kita bakal dawa ngandhani babagan kaktus sing penasaran iki.

Asal lan karakteristik saka Garwa Lanata

Iki minangka kaktus kolomar kanthi bantalan cabang sing asale saka sisih lor Peru lan Ekuador, khusus saka Provinsi Loja. Bisa nganti dhuwur nganti 5 meter, lan tuwuh cabang nganti diameter 12 sentimeter.. Nduwure antara 20 nganti 30 iga, ing endi ana areolae putih lan bunder saka sawetara spine radial sing cendhak, landhep lan kuning, lan loro duri tengah sing kuat lan kuning sing dawane 4 nganti 8 sentimeter. Kembangé putih, diameteré 3 nganti 6 sentimeter, lan mbukak nalika surup.

Kutha iki misuwur diarani kaktus tuwa ing Peru, kaktus wol, kaktus endhas wong tuwa, chuna saka Peru, utawa iwak abang saka Quito. Nanging, jeneng ilmiah kasebut yaiku Garwa Lanata.

Apa sing sampeyan butuhake?

Yen sampeyan wani duwe salinan, disaranake sampeyan jaga kaya ing ngisor iki:

Lokasi

Iki minangka kaktus sing kudu ana ing njaba, ing wilayah sing sinar matahari sedina muput. Ing kasus apa wae, sampeyan kudu eling yen sampeyan tuku ing nursery nalika dilindhungi, sampeyan kudu mbiyantu mbaka sethithik lan mboko sithik kanggo ngarahake srengenge, yen ora bakal mari.

Yen disimpen ing njero omah, pungkasane bakal etiolating, yaiku mlengkung lan tuwuh ing arah sumber cahya, sawijining prekara sing bakal dadi ringkih banget.

Bumi

Sampeyan butuh lemah pasir supaya banyune cepet. Banget sensitif banget kanggo ngilangi banyu, mula kita nyaranake kaya ing ngisor iki:

  • Pot kembang: isi nganggo pumice, pasir kuarsa, kiryuzuna utawa yen sampeyan luwih seneng kerikil konstruksi kanthi kandel 1 nganti 4mm dicampur karo gambut ireng 30%.
  • Taman: gawe bolongan tanduran udakara 50 x 50 sentimeter, banjur iseni sawetara landasan utawa campuran sing kasebut sadurunge.

Irigasi

Irigasi mesthine kudu langka banget: sepisan utawa kaping pindho saben minggu ing musim panas, lan saben 10 nganti 20 dina suwene taun. Yen ana keraguan, luwih becik sampeyan ora ngombe nganti sawetara dina kepungkur, utawa priksa asor saka landasan utawa lemah kanthi nyisipake teken kayu sing lancip, utawa yen sampeyan duwe pot, bobote sapisan disiram lan maneh sawise sawetara dina.

Penting banget: aja nganti mbebayani banyu. Yen ana ing wadhah, kudu ana bolongan ing pangkal, lan ORA duwe piring ing sangisore, oyot bakal bosok.

Pelanggan

Wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas iku menarik kanggo mbayar Nitrofoska biru utawa nganggo pupuk kaktus cair, ing ngisor iki indikasi sing kasebut ing kemasan produk. Dadi, sampeyan bakal entuk oyot kanggo nyerep nutrisi sing dibutuhake kanggo tuwuh lan bisa tuwuh banget.

Multiplikasi

Ndeleng Espostoa lanata

Gambar - Flickr / Megan Hansen // Ing tengah gambar kasebut yaiku a Garwa Lanata

La Garwa Lanata multiplies dening wiji ing spring lan dening ngethok ing musim semi-musim panas:

Bibit

Wiji disebar ing wiji wiji endhek kanthi substrat universal dicampur karo perlite ing bagean sing padha, njamin manawa ora tumpukan. Banjur ditutup karo lapisan lemah sing lancip utawa, contone, wedhi kuarsa, lan disiram.

Pungkasane, mung tetep sijine wiji ing njaba, yen bisa sunar srengenge utawa, yen gagal, ing wilayah sing padhang banget. Mangkene, supaya lemah tetep lembab, lan supaya ora ana owah-owahan suhu sing tiba-tiba, bakal germinal udakara 5 nganti 10 dina.

Motong

Nalika kaktus wulu tekan umur tartamtu, cenderung ngasilake cabang. Apa bisa dipotong lan dilebokake ing area sing padhang, nanging dilindhungi saka srengenge langsung suwene seminggu supaya tatune garing, banjur ditandur ing pot individu kayata wedhi vulkanik kaya kiryuzuna.

Kanggo duwe kasempatan sukses sing luwih gedhe, luwih becik menehi impen kanggo pangkalan pemotongan kanthi hormon rooting sadurunge ditandur. Yen kabeh mlaku kanthi apik, udakara 15 dina mula bakal diwiwiti oyot dhewe.

Hama lan penyakit ing Garwa Lanata

Umume cukup tahan, nanging sampeyan kudu ngontrol risikone akeh banget amarga banyu sing gedhe banget ringkih oyot, sing pungkasane narik jamur, lan pungkasane bakal bosok.

Rustitasitas

Tahan frosts uga kadhemen lan banget nganti -2ºC.

Tuku ngendi?

Sampeyan bisa tuku spesimené ing nursery utawa wiji saka kene:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.