Jinis-jinis Lidah Buaya

Aloe vera minangka spesies unik

Gambar – Wikimedia/MidgleyDJ

Aloe vera minangka spesies sing populer banget: kita tuwuh ing kebon lan ing teras, uga ing teras utawa balkoni. Kita uga nggunakake kanggo keuntungan kita, njupuk kauntungan saka sawijining medicinal. Dadi saiki ana ing antarane kita mula dipercaya manawa ana macem-macem jinis aloe Vera.

Sawetara karo bintik putih, liyane ijo; sawetara kanthi godhong sing luwih dawa lan sempit tinimbang liyane, utawa kanthi kembang sing beda. Nanging Yen sampeyan pengin ngerti yen ana utawa macem-macem jinis aloe Vera, banjur kita bakal nerangake kanggo sampeyan.

Apa ana macem-macem jinis aloe Vera?

Jawaban iki: ora. Nganti pirang-pirang taun, iki dianggep kaya ngono; Nyatane, yen kita nyelidiki taksonomie, yaiku, ilmu sing gegayutan karo klasifikasi makhluk urip kanthi nglompokake kategori kayata kulawarga utawa gender, kita bakal weruh sing wiwit 1753, kang nalika Carlos Linnaeus menehi jeneng aloe Vera, nganti 1880, wis diwenehi nganti 17 jeneng beda:

  • aloe barbadensis Miller, 1768.
  • aloe barbadensis var chinensis Hawaii, 1819
  • aloe chinensis Steud. mantan Baker, 1877
  • aloe elongata Murray, 1789
  • aloe flava Wong, 1805
  • aloe nuduhake Royale, 1839
  • Tumbak aloe Kab., 1890.
  • Aloe littoralis J. König ex Baker, 1880 nom. ora sah
  • aloe maculate Forsk., 1775 nom ora sah
  • Aloe perfoliata var barbadensis (Mill.) Aiton, 1789
  • Aloe perfoliata var vera L, 1753.
  • Aloe rubescens A.D., 1799
  • aloe variegated Forsk,.1775 nom ora sah
  • aloe Vera var chinensis (Steud. ex-Baker) Baker, 1880
  • aloe Vera var miwiti Baker, 1880
  • aloe Vera var litoralis J. König ex Baker, 1880
  • aloe vulgaris kab., 1783

Ing sapunika dipunmangertosi bilih saking sadaya punika, A. maculata, A. perfoliata lan A. variegata punika tigang jinis Lidah saliyan A. vera.. Liyane iku sinonim, sing tegese jeneng-jeneng sing nunjukake spesies sing padha: A. vera.

aloe Vera nganggo utawa tanpa bintik

Aloe vera minangka spesies unik

Gambar – Flickr/Fotero

Titik putih sing kadhangkala katon ing godhong bisa nggawe akeh kebingungan. Apa padha macem-macem varieties? Ora babar pisan: mung, sing duwe luwih enom tinimbang sing ora duwe. Pancen: a aloe Vera Nalika isih enom, biasane ana godhong ijo kanthi bintik putih, nanging nalika tuwuh, dheweke mandheg akeh, lan kadhangkala ora ana.

Lan ora, gel aloe Vera karo bintik ora luwih utawa kurang migunani tinimbang sing tanpa. Kajaba iku, iku padha. Saiki ya ngono Sampeyan kudu eling yen sampeyan kudu ngenteni nganti tanduran paling sethithik 4 taun lan mekar, amarga yen sampeyan narik godhong saka aloe enom, sampeyan bakal alon wutah lan bisa weakened iku.

Aloe vera nduweni macem-macem sifat
Artikel sing gegandhengan:
Aloe vera: sifat

Apa karakteristik saka aloe Vera?

Iki minangka tanduran sing bisa (utawa ora) duwe batang cilik sing dawane kira-kira 30 sentimeter, saka ngendi rosette godhong ijo thukul, kanthi utawa tanpa bintik., lan daging nganti dawane 50 sentimeter lan ambane 7 sentimeter. Pinggirane jagged, kanthi untu sing angel disentuh nanging ora mbebayani, amarga ukurane kira-kira 2 milimeter. Wiwit umur 4 taun wiwit mekar, ngasilake kluster kembang kanthi kembang kuning sing dhuwure bisa nganti 1 meter.

Kembang lidah buaya warnane kuning
Artikel sing gegandhengan:
Kepiye kembang aloe vera?

Cenderung ngasilake pirang-pirang nyedhot sajrone urip, sanajan bisa gampang dipisahake saka tanduran induk nalika dhuwure 10 sentimeter lan ditanam ing papan liya. Iki bakal ditindakake ing musim semi, nalika suhu minimal ngluwihi 15ºC.

Apa jinis aloe bisa bingung karo aloe Vera?

Ana sawetara tanduran gaharu sing meh padha karo A. vera, kayata:

Arboresens lidah buaya

Aloe aborescens minangka tanduran semak

Gambar - Wikimedia / Ton Rulkens

El Arboresens lidah buaya Iki minangka tanduran semak sing dhuwuré 1-1,5 meter. Wis godhong ijo glaucous, karo pinggiran untu. Kembangé diklompokaké dadi kluster, lan wernané abang-oranye. Iki sprout ing mangsa-musim semi, nanging butuh sawetara taun kanggo kembang.

Aloe aristata (saiki Aristaloe aristata)

Aloe aristata minangka tanduran succulent

Gambar - Wikimedia / Yercaud-elango

Biyen dikenal minangka Aloe aristata, Iki minangka jinis tanduran succulent kanthi godhong segitiga ijo peteng kanthi titik putih sing ora bakal ilang. Ing pungkasane duwe rambut putih sing cendhak banget, dawane kira-kira 1 sentimeter. Dhuwuré nganti 10-15 sentimeter, sanajan ambane bisa nganti 40 sentimeter amarga ngasilake suckers. Kembang kasebut abang, lan katon ing musim semi.

aloe maculate (sadurunge sabun aloe)

Lidah saponaria minangka jinis aloe

Gambar - Wikimedia / Digigalos

El aloe maculate Iki minangka tanduran kanthi godhong ijo peteng kanthi bintik putih sing, ora kaya A. vera, tansah dijaga. Dhuwuré nganti 50 sentimeter, lan ngasilake suckers nalika umur dini, sing bisa dipisahake ing musim semi-musim panas. Kembangé oranye abang, lan mekar ing mangsa lan musim semi.

Aloe x delaetii

Aloe delaetii minangka succulent

Gambar – cactus-shop.com

Iki minangka hibrida ing antarane aloe ciliaris x Aloe succothrin, sing wis godhong temen ijo, tanpa bintik, kanthi pinggiran bergerigi alus. Dhuwuré nganti 50 sentimeter, lan ngasilake kembang ijo-oranye. Iku tuwuh cepet banget, lan nyedhot banget cepet banget.

Mulane, mung ana siji jinis aloe Vera, lan iku persis sing, aloe Vera.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   carmen maza ngandika

    Katalog Aloe sing apik banget, utamane identifikasi saben spesies amarga akeh wong sing mbingungake aloe vera sing sejatine karo liyane. Lidah buaya nduweni kembang kuning lan godhonge rada dawa. salam