Kepiye cara nggawe tetanduran tanduran sing subur?

Tectorum sempervivum

Tectorum sempervivum

Sukulen apik banget. Godhonge, asring daginge, padhang lan nyenengake, sampurna bisa ditrapake ing sudhut sing padhang. Nanging uga, padha cepet banget, Apa sampeyan ngerti? Yen sampeyan wis mangsuli ora, sampeyan bakal seneng ngerti yen kurang saka sewulan sampeyan bakal bisa entuk salinan anyar.

Lan yen sampeyan ora precaya marang aku temokake cara nggawe stek tanduran sing sukulen, lan nambah koleksi tanpa mbuwang dhuwit, utawa ora akeh. 😉

Kapan stok diasilake saka tanduran sukulen?

aurantiaca fenestraria

aurantiaca fenestraria

Wektu paling apik kanggo nuwuhake crass yaiku ing musim semi utawa musim panasNalika suhu tetep ing ndhuwur 15 derajat Celcius. Sampeyan uga bisa nindakake ing musim gugur utawa mangsa yen duwe germinator listrik (sampeyan bisa nemokake didol ing toko online kanthi rega kurang saka 30 euro).

Pilih spesimen sing paling sehat, sing ora diserang wabah utawa nandhang penyakit, saéngga potongan kasebut duwe kapasitas sing luwih gedhe kanggo oyot.

Kepiye cara ngasilake tanduran succulent kanthi stek?

Motong gagang

Aeonium arboreum 'Sunburst'

Aeonium arboreum 'Sunburst'

Ana sawetara succulents sing bisa ditambah karo stek batang, kayata, kayata Aeonium. Kanggo nindakake iki, mung sampeyan kudu ngethok batang nganggo gunting sing sadurunge disinfeksi karo alkohol apotek lan tanduran ing pot kanthi landasan sing duwe saluran sing apik, kaya campuran ing ngisor iki: gambut ireng kanthi perlite 50%.

Tetepen ing semi-shade, kanthi lemah sing lembab, lan sampeyan bakal bisa ngerteni babagan udakara 15-20 dina wiwit oyot dhewe.

Motong godhong

Echeveria ketat

Echeveria ketat

Sawetara tanduran succulent, kayata Echeveria utawa Fenestraria, bisa ditambah karo potongan godhong. Jupuk sing paling sehat, lebokake ing pot utawa nampan kanthi vermikulit utawa karo landasan sing kasebut ing ndhuwur, lan nutupi pungkasane (ing endi oyot bakal metu) nganggo lemah sithik. 

Supaya ing semi-shade lan njaga supaya lembab. Gunakake sprayer kanggo nyiram landasan, lan aja udan godhonge. Sajrone seminggu utawa rong, dheweke bakal wiwit ROOT.

Enom

aloe Vera

aloe Vera

Pengisep minangka replika tanduran ibu. Dheweke dudu potongan kaya, nanging minangka bagean saka succulents sing uga oyot banget. Kanggo misahake sampeyan mung kudu ngenteni supaya bisa ukuran sing bisa diatur, digali sethithik menyang landasan lan nyopot kanthi tliti. Banjur, sampeyan mung kudu nandur ing pot kanthi substrat ing semi-shade utawa srengenge kebak (gumantung saka apa tanduran ibu kena srengenge utawa ora) lan banyu.

Sederhana, bener? Yen sampeyan ora ragu-ragu, aja dilebokake ing inkwell 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.