Napa sampeyan ora kudu tuku pot tanpa bolongan kaktus?

Kaktus pot tanpa bolongan

Gambar saka Perchandparrow.com

Yen sampeyan pengin duwe tanduran ing omah, mesthine yen sampeyan ngrungokake pot tanpa bolongan sampeyan bakal entuk, nanging aku ora nyaranake sampeyan menehi kaktus yen ora pengin entek iku Sanajan sampeyan kaget, ora mung iku sebab kenapa jinis 'modernitas' iki cocog banget kanggo tuwuh succulents.

Kanggo ngerti Napa sampeyan ora kudu tuku pot tanpa bolongan kaktus, aku ngajak sampeyan maca artikel iki. Ing kono, aku bakal nemokake pentinge saluran pembuangan kanggo tanduran iki, lan Kajaba iku, dakcritakake kepiye wadhah kasebut.

Masalah pot tanpa bolongan

Sanajan panci sing ora duwe bolongan iku resik banget kanthi ora ngeculake banyu, kuwalitase mung bakal rampung. Sijine kaktus utawa succulent liyane ing kana wis predestining sampeyan duwe sedhot mati nanging manawa. Nuwun sewu yen muni cukup-utawa banget- kejem, nanging kasunyatane.

Akar kudu aerasi, yaiku granit sing nggawe substrat kudu dipisahake siji lan sijine supaya hawa bisa muter. Iki ora bisa kedadeyan nalika kakehan banyu dadi stagnan, amarga bakal tekane nalika sistem oyot ora bisa ambegan. Banjur bakal dadi nalika bosok, dhisik banjur sisane para succulent.

Kepiye carane pot kanggo succulents?

Kaktus ing pot terracotta

  • Kanthi bolongan: Dheweke dhasar. Banyu sing durung bisa diserap substrat kudu metu.
  • Terracotta: minangka bahan kasar, oyot bisa nahan luwih apik, supaya tuwuh dadi optimal. Ati-ati, plastik kasebut ora ala, luwih-luwih yen sampeyan duwe koleksi akeh- nanging ora ngidini sistem oyot berkembang kanthi sampurna.
  • Ukuran sing cocog kanggo tanduran: yen, umpamane, kaktus udakara udakara 5cm, mesthine kudu ing pot udakara udakara 8,5 utawa 10,5cm kanthi ambane kurang luwih padha.

Lan substrat?

Substrat kudu difasilitasi sistem got. Sampeyan kudu mikir manawa succulents, umume, tuwuh ing lemah sing wedhi, dadi Paling disaranake supaya ditandur, paling ora, dicampur saka gambut ireng karo perlite ing bagean sing padha. Nanging yen kita bisa entuk pasir kali sing wis dikumbah, apung, utawa wedhi konstruksi cilik-cilik (4mm utawa ngisor luwih sithik), iku bakal dadi ideal amarga, manawa dicampur utawa digunakake dhewe, tanduran kita bakal tuwuh dadi seneng banget .

Apa sampeyan duwe keraguan? Aja ditinggalake ing inkwell. Pitakon. 😉


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Yo ngandika

    Dadi tanduran apa pot tanpa bolongan?

    1.    Monica santos ngandika

      Wigati
      Kanggo sing akuatik 🙂
      Sukulen (kaktus lan liya-liyane) angel banget amarga oyot sing dibanjiri.
      A Salam.