Mandacaru (Cereus jamacaru)

Cereus jamacaru minangka kaktus gedhe

Gambar - Wikimedia / Josenildo Bezerra da Silva

El Sereus jamacaru Kaktus kasebut minangka kaktus sing spesial banget, amarga dudu khas sing bisa ditemokake ing wilayah sing meh garing. Sanajan ora seneng menehi oyod sing mbanyoni, iku dudu salah sawijine sing tahan suwe kahanan garing lan garing kaya wong liya. Nanging iki, nalika ngomong babagan jinis tanduran, nggawa rasa ora sithik kanggo kanca: perlu dilindhungi saka es.

Lan kaktus sing urip ing kahanan sing padha karo protagonis kita durung ngalami evolusi kanggo nahan suhu sing sithik amarga ora ana ing habitat alami. Amarga iki, ngurus a Sereus jamacaru bisa uga ora gampang kaya sing sampeyan kira.

Asal lan karakteristik saka Sereus jamacaru

Cereus jamacaru minangka kaktus arboreal

Gambar - Wikimedia / Siam 07

Iki minangka endemik kaktus kolomar kanggo Brasil, khusus sing ditemokake ing antarane negara-negara Brasil liyane, ing Rio Grande do Norte, Bahia, Minas Gerais lan Pernambuco. Nampa jeneng umum mandacaru, lan minangka tanduran sing kanthi lakune wektu tekan ndhuwur nganti 9 meter. Batang kasebut tipis, ora luwih saka 15 sentimeter, sanajan batang utamane ngluwihi 40 sentimeter.

Yaiku tanduran eri. Dawane 5 nganti 7 duri radial dawane 1,5 sentimeter, lan 2 nganti 4 duri tengah dawane 8 nganti 20 sentimeter. Kembang mung ditampilake ing spesimen diwasa, lan dawane nganti 25 sentimeter.. Wernane putih, lan nalika diserbuk ngasilake woh-wohan abang udakara udakara 10 sentimeter sing ngemot wiji cilik.

Ngurus kanggo Sereus jamacaru

Mandacaru minangka tanduran sing menarik kanggo ditanam ing kebon. Ndhuwur tingkat tuwuhing nalika swasana anget, lan nalika musim kembang ngisi kembang. Sanajan sejatine kita kudu nglindhungi yen ana beku, sajrone taun bakal tuwuh ing njaba.

Kajaba iku, umume ora duwe masalah serius utawa penyakit hama. Nanging ati-ati: iki ora ateges sampeyan ora bisa duwe. Lan manawa kita ngombe luwih saka sing dibutuhake, utawa yen lemah kompak banget lan ora ngidinake banyu, mula jamur patogen bisa nyebabake masalah serius. Mula, ayo ndeleng cara ngurus:

iklim

Apa sampeyan pengin menehi metu kabeh taun? Yen mangkono, elinga yen saenipun, ngirim ora mudhun ing ngisor 0 derajat. Bisa uga spesimen diwasa lan aklimatisasi bisa tahan frost sing ringkih lan sporadis nganti -2ºC, nanging ora disaranake mbabarake suhu kasebut tanpa proteksi.

Lokasi

Cereus jamacaru iku tropis

Gambar - Wikimedia / Siam 07

  • njaba: bakal apik ing rockery, contone, utawa ing pot, nanging mesthi ana ing area sing cerah, utawa paling ora ana ing endi wae sing akeh cahya.
  • Interior: yen sampeyan duwe ing omah, sampeyan bakal nemokake kamar kanthi akeh cahya; yaiku, sing katon apik ing wayah awan tanpa prelu nguripake lampu.

Lemah utawa landasan

  • Taman: penting yen lemah wedhi lan entheng. Kanthi cara iki, saluran bakal bener kanggo Sereus jamacaru.
  • Pot kembang: isi karo campuran bagean sing padha karo gambut lan perlite sing padha. Alternatif bisa uga landasan kanggo kaktus, nanging mesthine kudu berkualitas tinggi (kayata iki).

Irigasi

Irigasi bakal langka, nanging ana sing luwih kerep tinimbang sing bakal diwenehake kanggo kaktus liyane. Yaiku, sajrone musim semi, lan utamane ing musim panas, kita bakal banyu saben minggu sepisan. Yen ana ramalan yen ana udan utawa yen udan yen kudu disiram, kita ora bakal menehi banyu amarga banyu udan bakal luwih saka cukup.

Yen sampeyan bakal nandur ing pot, ora luwih becik nyelehake piring ing ngisor. Pikirake yen sampeyan banyu, banyu bakal mudhun lan tetep ing sajian. Yen ora dicopot, oyot bakal bosok suwe-suwe banjur mati.

Pelanggan

Pelanggan saka Sereus jamacaru bakal rampung sajrone musim semi lan musim panas. Gunakake pupuk kaktus, luwih becik cairan (kayata iki), sawise maca pandhuan babagan paket kasebut, amarga penting ora ngluwihi dosis sing disaranake amarga bakal nandur risiko tanduran.

Multiplikasi

Multiply dening wiji lan stek. Wektu sing tepat yaiku musim semi, yen wis mandheg lan hawa adhem ditinggalake.

  • Bibit: wiji mandacaru cilik banget, mula kudu ditandur ing pot kanthi lemah kanggo kaktus, nyoba ora dikubur kakehan. Kasunyatane, luwih becik dilebokake ing permukaan landasan, lan tuang landasan sethithik ing ndhuwur. Lebokake wiji ing njaba, ing area sing padhang, lan lemah sing lembab.
  • Motong: potongan paling ora 30 sentimeter bakal dipotong. Sawise, dheweke bakal garing ing semi-shade suwene seminggu, lan pungkasane bakal ditandur ing pot kanthi diameter udakara 20 sentimeter, kanthi gambut dicampur karo perlite ing bagean sing padha.

Transplan

Cereus jamacaru minangka tanduran eri

Gambar - Wikimedia / Marcelo Silva de Carvalho Delfino

Yen sampeyan pengin nandur ing kebon, tindakake yen wis rampung bosok ing pot, yaiku, nalika oyot metu liwat bolongan got, lan nalika musim semi.

Yen wis ana ing pot, Cereus jamacaru kudu luwih gedhe saben 2 utawa 3 taun.

Wabah lan penyakit

Kuat, nanging bisa uga mealybugs ing batang, aphids ing tunas kembang, utawa uga jamur kayata fitofthora utawa teyeng. Amarga iku, kudu disiram lan dibuahi kanthi apik, amarga iki bakal nyilikake risiko pungkasane sawetara.

Rustitasitas

Ora ndhukung Frost.

Apa sampeyan mikir babagan Sereus jamacaru?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.