Aloe vera: sifat

Aloe vera nduweni macem-macem sifat

Gambar - Flickr/Jose Mesa

Ora ana keraguan manawa aloe vera minangka tanduran sing dituntut banget: kita ora mung ngomong babagan kasunyatan sing mbutuhake perawatan sing sithik, nanging uga duwe macem-macem sifat sing migunani kanggo kesehatan.

Iku menarik banget kanggo tuwuh sawetara, amarga bisa ing pot, nanging uga ing taman. Pramila kita pengin sampeyan ngerti apa khasiat lidah buaya lan carane nggunakake.

Properti apa sing ditindakake aloe Vera?

Gel aloe vera nduweni akeh sifat

El aloe Vera Iki minangka spesies asli Arab, sanajan saiki wis dadi naturalisasi ing wilayah sing iklim anget utawa sedheng-anget, kaya sing ana ing negara liya sing pesisire adus dening Segara Mediterania. Nyatane, wong Mesir, ing millennium IV a. C., ana ing antarane sing pisanan nggunakake tanduran iki minangka obat.

Nanging apa sing khusus babagan iki? Nalika mbusak rwaning, utawa nalika nggawe potongan, kita bakal langsung weruh manawa jus kental transparan metu. Nah, gel iki sing digunakake kanggo ningkatake kesehatan. Nanging, properti apa sing diduweni?

Antioksidan

Srengenge, liwati taun, penyakit, stres terus-terusan ... kabeh iki duwe pengaruh negatif ing awak, nyepetake penuaan lan pati sel. Sampeyan ora bisa mbantu dadi tuwa, awit iku bagéan saka urip saka wayahe pisanan kita iki ngandhut (salawas-lawase ana sel sing mati, ninggalake panggonan kanggo wong liya: sing carane tuwuh), nanging ya, sampeyan bisa alon proses, contone, karo ngombe jus aloe vera.

Sing paling apik yaiku wis kabukten kanthi ilmiah. Kene sampeyan duwe sinau yen sampeyan pengin maca.

Nguatake sistem pencernaan

Apa sampeyan kerep ngalami constipation? Apa sampeyan duwe perasaan yen sampeyan nyerna kanthi ora apik, kanthi lara weteng utawa usus? Apa akeh tartar akumulasi ing antarane untu? Yen sampeyan mangsuli ya kanggo pitakonan kasebut, Salah siji cara kanggo ngenthengake gejala, utawa kanggo nyegah ing kasus tartar, iku kalebu jus aloe vera ing diet.

Iki minangka panganan sing nambah mikrobiota usus

Lidah buaya nduweni akeh kegunaan kanggo obat

Mesthine sampeyan wis krungu babagan pre lan probiotik. Iku trendi! Nanging kenapa? Amarga wis ditampilake manawa ana bakteri sing migunani kanggo awak, tanpa ana akeh masalah. Contone: sapa sing ora ngrasakake gatal-gatal ing sawetara bagean awak sawise njupuk antibiotik?

Ya, salah sawijining panyebab sing paling umum yaiku ora seimbang ing mikrobiota. Supaya ora duwe perasaan sing ora nyenengake, dianjurake kanggo njupuk aloe vera, amarga mucilages sing ditemokake ing gel dadi panganan kanggo mikroorganisme kasebut., nalika nglawan patogen.

Marasake awakmu lan moisturizing kulit

Gel aloe vera utamane digunakake kanggo ngrawat kulit. Iku banget migunani kanggo ngredhakaké gatel lan iritasi, lan uga kanggo wounds kanggo waras sethitik luwih cepet.. Mulane, nggunakake dianjurake kanggo nambani, contone, kukul, kulit garing, utawa psoriasis anggere ora serius.

Regenerates sel balung

Iki amarga saka emodin, zat sing ditemokake ing godhong. Iki mbantu nguatake balung awak, amarga ngrangsang regenerasi sel. Mangkono, iku serves kanggo nambani mundhut saka mineral ing balung, supaya bisa dadi menarik banget kanggo ing paling nyuda resiko gerah saka sawetara saka penyakit peserta, kayata rheumatoid arthritis utawa osteoarthritis, utawa ngredhakaké sethitik gejala Panjenengan.

Apa contraindications sing ana?

Minangka mupangati, ora kabeh wong bisa njupuk aloe vera. Lan iku yen sampeyan nandhang penyakit Crohn, kolitis utawa yen sampeyan duwe wasir, sampeyan ora kudu nggunakake amarga bisa nambah gejala.

Kajaba iku, lan minangka pancegahan, sapa sing pengin miwiti perawatan karo gel lan / utawa jus kudu nyoba dhisik: ngonsumsi dosis cilik lan deleng kepiye reaksine. Iku dudu tanduran beracun banget, nanging ing sawetara kasus, miturut MedlinePlus, sampeyan bisa ngalami masalah ambegan, rashes, utawa malah nyeri dada.

Kepiye carane sampeyan nggunakake aloe Vera?

Aloe vera akeh ditanam ing pot.

Kanggo nggunakake aloe Vera, sing ditindakake yaiku Cut godhong "lawas" (yaiku sing paling adoh saka tengah tanduran), saka pangkal nganggo piso sing cetha lan resik.. Banjur, sampeyan bisa ngethok potongan sing sampeyan butuhake, mbusak kerak, lan mbungkus liyane ing aluminium foil supaya bisa disimpen ing kulkas.

Mesthi, elinga yen sampeyan mung duwe 5 dina kanggo njupuk kauntungan saka iku sadurunge rusak lan ilang gizi. Mulane, penting kanggo tansah njupuk mung apa sing bakal dibutuhake ing wektu iki. Lan ora mung iku: sampeyan kudu ngindhari godhong sing akeh banget, amarga butuh wektu kanggo ngasilake sing anyar.

Yen akeh banget sing dicopot, tanduran kasebut dadi lemah lan bisa uga ora berkembang.. Nyatane, iki sebabe dianjurake kanggo nggunakake nalika diwasa, wiwit umur 4 taun; awit yen wis rampung sadurunge ora bakal duwe kesempatan kanggo terus berkembang.

Apa sampeyan wani duwe tanduran lidah buaya? 😉


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.